Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Insta takeover, Janus & Anders

Folkene bag initiativet ARKIV på Amager i København vil i en uges tid åbne dørene og vise, hvordan et åbent kontor anno 2018 kan se ud. Fotojournalisterne Janus Engel Rasmussen og Anders Rye Skjoldjensen varetager PF´s instragram take over fra 8. oktober og en uge frem.

Instagram

Jens Øllgaard

Fortæl lidt om jeres baggrund: 

Janus: Jeg var faktisk sådan en slags globetrotter inden jeg søgte ind på DJMX og havde ikke været forbi fotoskoler eller andet fotorelateret inden. Jeg startede på skolen i 2012, havde min praktiktid på Politiken og blev færdiguddannet for et års tid siden. 

Anders: Jeg gik på KBH Film og Fotoskole inden jeg søgte ind på DJMX. Jeg kom ind på uddannelsen i 2013, havde min praktiktid på Politiken ligesom Janus og blev færdiguddannet for 6 måneder siden. 

Janus og jeg kender hinanden fra vores tid på skolens magasin CITAT. 

Hvad roder I med?

Janus: Jeg har en fuldtidsbiks som fotograf, har for nylig fået en lille datter og har siden juni været involveret i det fælles projekt  vi kalder ARKIV. 

Egentlig går min forretning meget godt, men jeg bryder mig ikke om de såkaldte kontordage. Det bliver meget hurtigt introvert og dage, hvor man ikke taler med nogen, men i stedet sidder med hovedet i en skærm. 

ARKIV ideen kom lidt ud af det. Vi ville have et sted, hvor man kan tale med folk, møde andre mennesker og ikke mindst blive inspireret af samtalerne.  

Anders: Jeg er ligesom Janus også fuldtids freelancer. Det sidste stykke tid har jeg lavet en del for Politiken og Information og brugt mit krudt på ARKIV projektet. Det handler for mig om at gøre fotografiet tilgængeligt. Det er ofte den samme snævre kreds af fotografer der kommer til udstillinger, arrangementer mm. Vi vil gerne række længere ud og tage snakken om fotografi i øjenhøjde, både med fotografer men også med nye folk, der bare har en naturlig interesse for fotografi. 

Får I tid til at fotografere også?

Janus: Vi har fra starten besluttet, at ARKIV ikke skulle tage foto tid. Vi må ikke gå på kompromis med vores eget fotografi eller forretning. 

Anders: Der skal bestemt være tid til begge dele og det er der også. ARKIV er åbent når vi har tid og lukket når vi ikke har. Det er jo egentlig ikke en cafe men mere et mødested og et rum for inspirerende snakke om fotografi.

Hvad kan man forvente sig af jeres take over?

Anders: Man skal nok forvente, at vi vil komme med et bud på, hvordan man tale og vise fotografi anno 2018. Det bliver i hvert fald helt sikkert varieret indhold fyldt med ukendte overraskelser. 

Janus: Ja, og så skal det altså lige siges, at vi gerne serverer en GOD kop kaffe, hvis man stikker hovedet forbi. Vi er lidt nørdede med, at kaffen skal være i top. 

Kommentarer