Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Ingen panik på DMJX

OPDATERET: Onsdag var der praktiksamtaler for alle praktiksøgende fotojournaliststuderende på DMJX i Aarhus. Tidligere har samtalerne foregået på praktikstederne rundt i landet i forbindelse med en rundvisning samt præsentation af stedet, men grund af tidsnød og et meget stort hold, valgte man i år, at afholde samtalerne samlet på DMJX i Aarhus. Inden samtalerne har de studerende været rundt til åbent hus og besøgt alle praktikstederne.

Foto: Mikkel Berg Pedersen

Mikkel Berg Pedersen

En lang og hård dag

“Det var slet ikke så vanvittigt, som jeg havde hørt. Det er noget af det første, man begynder at snakke om, når man starter på skolen, så det er bare rart, at alle samtalerne er overstået på en dag,” fortæller Tobias Stidsen, som starter i praktik på Fagbladet FOA til august. Dagen startede klokken 9.00, og de 16 studerende skulle rundt til 10 forskellige måske kommende arbejdsgivere på jagt efter en praktikplads. Der var afsat 20 minutter til hver samtale, og omkring kl 16.50 var den sidste samtale slut.

Ved DMJX er man ikke afvisende overfor, at samtaler på skolen fremover kan være en god løsning. “Det fungerede rigtig godt, der var meget mindre vente og spildtid, og de studerende fik snakket med alle praktikstederne, inden der var nogen, som begyndte at indgå aftaler,” fortæller Søren Pagter, leder af fotojournalistuddannelsen på DMJX. Forløbet skal efterfølgende evalueres med både praktikstederne og de studerende, men Søren Pagter mener, at man med få justeringer sagtens kan gentage det næste år.

Alt fordelt på en time

Hos en af praktikstederne ser man også positivt på den nye måde at afholde praktiksamtaler på.

“Man er meget bedre klædt på til at træffe det rigtige valg, når man har haft tid til at læse deres ansøgning og tjekket deres hjemmeside ud, inden de kommer til samtalen,” fortæller Casper Dalhoff, praktikantvejleder på Jyllands-Posten.

Officielt er det først dagen efter klokken 8.00, at aftalerne mellem studerende og praktikstederne skal laves, men allerede klokken 18.00 samme dag var alle pladserne delt ud.

“Det hele er lidt lettere, når vi alle er samlet. Når samtalerne er slut begynder spillet, og forhåndsaftalerne kommer på plads, de bliver så bekræftet dagen efter kl 8.00. Vi måtte ringe og vække vores kommende praktikanter,” fortæller Casper Dalhoff.

I alt kan 14 studerende se frem til at starte i praktik. Pladserne efter denne praktiksøgning er fordelt på 10 forskellige pladser i Aarhus, Odense og København. Fagbladet FOA, Kristelig Dagblad, Fyens, Ritzau Scanpix, Berlingske, Ekstra Bladet og Information tager alle én, mens Jyllands-Posten og Børsen tager to hver og Politiken tager tre.

To studerende fik ikke en plads i denne omgang, men de er begge i gang med at søge ikke opslåede stillinger, så mon ikke det sidste falde på plads fortæller Søren Pagter.

Kommentarer