Gå til hovedindhold
Bliv medlem

I uge 34 overtager Malene Tswai, PF`s instagram profil

Vi synes, det kunne være spændende at at et indblik i hverdagen for en freelancer, som har slået sig ned i Berlin.

Instagram

Naniso Tswai

Lad os lige få fakta på plads - uddannelse, bosiddende, hvad du arbejder med? 

Jeg startede på Journalisthøjskolen i februar 2008, og blev færdig i sommeren 2012. Efter 7. semester gik jeg et år på International Center of Photography i New York, hvor jeg lavede min hovedopgave og tog eksamen. Efter New York flyttede jeg til Berlin, og var i et par år frem og tilbage mellem Berlin og New York. Nu har jeg fast base i Berlin.

 

Du har base i Berlin, vil du ikke fortælle mere om hvorfor du bor der, og hvilke typer kunder du har.

Da jeg blev færdig med min uddannelse i New York kunne jeg få dagpenge med til et andet EØS-land i tre måneder. Så jeg syntes, det var en god mulighed for at prøve at være i Berlin lidt. I løbet af de tre måneder fik jeg en del opgaver for danske aviser. Jeg fik også hurtigt et virkelig fedt sted at bo, og så kunne jeg ligeså godt blive boende. Det er jo tæt på København, så jeg kan også se mine venner og familie oftere end da jeg boede i New York. 

Jeg laver opgaver for danske og udenlandske aviser magasiner og virksomheder. Jeg får også af og til nogle opgaver, hvor vi er flere der samarbejder over et kunstprojekt eller lignende. Det kan være en danser, en designer, en makeup-artist og så mig som fotograf, der laver noget sammen til en event eller en festival. Jeg har også lavet nogle miljøbilleder for en arkitektgruppe eller virksomhedsportrætter. Det er meget forskelligt hvem jeg arbejder for.

 

Hvad er forskellen på det tyske marked og det danske?

Jeg tror ikke der er den helt store forskel. Jo, lønnen er meget lavere i Tyskland.  

 

Har du projekter du arbejder med ved siden af din freelancebiks.

Ved siden af mine opgaver fotograferer jeg på forskellige filmformater. Det er mere personlige billeder, som jeg ikke nødvendigvis skal sælge eller bruge til noget. 

 

Hvilke tanker går du og gør dig om dit arbejdsliv for tiden - er du f.eks på vej i en anden retning etc.

Jeg vil gerne bruge mere tid på mine personlige projekter. Ellers nyder jeg bare at have meget frihed som freelancer. Det er billigt og sjovt at bo i Berlin, så der er masser af muligheder for at arbejde på lange projekter og prøve nye ting af. Af og til tænker jeg på, hvordan fremtiden ser ud angående jobs osv. nu hvor det virker til at fotografiet bliver nedprioriteret af mange medier. Jeg tror altid der i et eller andet omfang vil være brug for kreative, visuelle fagmænd som os, hvis vi følger med udviklingen. Vi kan bruges til meget forskelligt. Nogle dage kan jeg godt finde på at drømme om at lave alt muligt andet. Bare for sjov. At blive tømrer for eksempel eller dyrke roser. 

Kommentarer