Gå til hovedindhold
Bliv medlem

I denne tid går de voldsudsatte kvinder fra et mentalt fængsel til et andet.

Corona & Danskerne: Under Coronakrisen har leder af Holstebro Krisecenter Karin Houmann oplevet en stigning i antallet af henvendelser fra voldsudsatte kvinder.

Foto: Jens Bach

Jens Bach

Karin og hendes medarbejdere har i ugens løb brugt de fleste af deres vågne timer på at imødekomme efterspørgslen og hjælpe kvinderne.

"Vi kan stort set aldrig forudsige, hvornår vi får travlt på krisecenteret, men når samfundet er i krise, og når borgerne går hjemme i længere tid ad gangen, så eskalerer volden i hjemmene desværre.

Ud over vores hjælp er det, som kvinderne har allermest brug for lige nu, at se deres familier. Desværre er vi blevet nødt til at beslutte, at de ikke kan tage på besøg hos familie og venner, fordi vi ellers ikke har en jordisk chance for at holde smitterisikoen nede. I en så sårbar livssituation som deres kan det imidlertid være rigtigt svært at forstå, hvorfor de ikke må mødes med for eksempel en søster.
 
Vold i hjemmet.
Årligt udsættes 70.000 kvinder for fysisk eller psykisk vold i hjemmet. Siden den 12. marts er antallet af henvendelser til Lev Uden Volds hotline næsten fordoblet.
 

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne

Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF).

Kommentarer