Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Hvordan går det der ude?

Om ganske kort tid er der generalforsamling. En ny mås skal sætte sig i formandsstolen og bestyrelsesposter besættes med nye navne.

Foto: Robert Wengler

Robert Wengler

Vi der sidder i bestyrelsen knokler hver uge frivilligt for at give muligheder og hjælp til jer i PF.

En gruppe har gennem det sidste år arbejdet på en foto- app, andre slider med arbejdet omkring ÅP, efteruddannelse og Boost- kurser, fagpolitisk arbejde med at sikre praktikanter praktikpladser hvor de får den rette uddannelse og læring, fokus på ordentlig betaling til freelancere mm.

Ja, og så er der alt fra medlemssager, fremtiden, sociale medier og jobs eller mangel på samme.

For at kunne hjælpe og lægge indsatsen de rigtige steder er vi afhængige af dialogen med jer. For godt nok er bestyrelsen en broget flok af unge og gamle, fastansatte og freelancere, men vi er ikke alvidende og har derfor brug for input, gode ideer og en vink hvis der er sager vi skal gå ind i.

Jeg har siddet i bestyrelsen i 5 år. De sidste to som næstformand. Krudtet er for mit vedkommende blevet brugt på de nye regler i ÅP, planlægning af PF konferencen, undersøgelsen af Lars Lindskov i forbindelse med ophavsretsfondsmidler, instagram takeover, freelancevilkår, ordentlige praktikpladser og uddannelse til praktikanterne samt arbejdet med gennemgang af ansøgninger til ophavsretsfonden.

Jeg har været væk fra arbejdet fra april 2019- maj 2020 grundet barsel. Bestyrelsesarbejdet er genoptaget og nu stiller jeg altså op til posten som formand.

Der er SÅ meget at tage fat på! Og igen vil jeg kraftigt opfordre til, at vejen mellem bestyrelse og medlemmer bliver kortere end den er pt. Samarbejdet og dialogen generelt skal blive bedre og det er hamrende vigtigt, at I fortæller os hvad der rører sig der ude på slagmarken.

Bestyrelsen er ikke stærkere end de skuldre vi står på.

Så hvordan går det der ude?


 

Kommentarer

Pelle Rink

tir, 11/17/2020 - 18:35

Kære Bestyrelse
Tidligere kunne man/jeg søge ophavsretsmidler til at realisere udstillinger. Det har været en kæmpe hjælp, der har muliggjort at lave værker til blandt andet Copenhagen Photo Festival, Charlottenborgs Forårsudstilling og Efterårsudstillingen med flere. Sidste gang jeg søgte til formålet, fik jeg beskeden, at det ikke lå under formålet med midlerne. Ærgerligt, synes jeg. Udstillinger er i min erfaring svære at rejse finansiering til og bringer fotografiet ud til os alle, så jeg foreslår hermed, at nogle af midlerne kan gå til netop dette formål.
Hilsner Pelle

Kære Pelle
I PF´s bestyrelse går vi reglerne for at søge ophavsretsmidler igennem, hver år efter generalforsamlingen. Der sammensætter vi reglerne for at søge midler for næste år.
Vi tager dit ønske om at søge midler til at realisere udstillinger med i overvejelser for ansøgninger i 2021.
Mange hilsner
Lars Horn
Sekretær for PF’s Ophavsretsfondsgruppe