Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Hvid røg - Årets Pressefoto 2020 – Dommerne har fundet de nominerede

Intet har været, som det plejer i 2020 – heller ikke hverken afviklingen eller det indsendte materiale i konkurrencen om Årets Pressefoto.

Foto: Robert Wengler

Robert Wengler København: ÅP2020 - dommerdage.
Fotojournalist Maria Fonfara, billedkunstner Tina Enghoff, pressefotograf Claus Bjørn Larsen skåler med formand for Pressefotografforbundet Sisse Stroyer efter at alle vindere er fundet i Årets Pressefoto 2020

På grund af forsamlingsforbuddet blev dommerdagene skudt fra starten af januar til nu, hvor juryerne har arbejdet i små lukkede bobler, og offentliggørelsen af vinderne bliver også først til maj – to måneder senere end sædvanligt.

2020 har naturligvis også vist sit særlige ansigt i indholdet af konkurrencematerialet.  Det er tydeligt, at de danske fotografer har formået at forvandle det kolossale benspænd med rejse- og forsamlingsforbud til en kreativ udfordring.

Men traditionen helt tro har det været to intense dage med mange timers hårdt arbejde, hvor dommerne indgående studerede og diskuterede årets fotografier og produktioner indsendt af 164 fotojournalister, tv-fotografer og pressefotografer. Samlet deltog 2.622 fotografier og 37 web- og tv-produktioner i årets konkurrence.

Der er i alt 12 konkurrencekategorier indenfor stillbillederne. 52 pressefotografer havde valgt at sende en kollektion ind i kategorien “Årets Pressefotograf”, og den største kategori med enkelt-billeder var ganske som vanligt “Portræt” med 273 billeder. Den største samling serier var sendt ind i “Årets Reportage Danmark”, der kunne bryste sig af ikke færre end 75 serier, hvilket er 60% flere end sidste år.

Fotojuryen bestod i år af: Billedkunstner Tina Enghoff, fotojournalist Maria Fonfara og pressefotograf Claus Bjørn Larsen.

I afdelingen for web- og tv-produktioner var dommerne også grundige og i år virkeligt fornøjede over årets udvalg, hvor kvaliteten flere steder var utroligt høj. Juryen bestod af: Ledende fotograf Jonathan Malat, TV2/ Fyn, dokumentarist Assa Rytter og kreativ direktør Morten Fauerby, Montgomery Studio.

Årets nominerede:

Anders Albjerg
Andreas Merrald
Asger Ladefoged
Casper Dalhoff 
Emilie Lærke Henriksen
Jacob Ehrbahn
Jonas Skovbjerg Fogh
Lars Aarø Lindgaard
Liv Møller Kastrup
Mads Nissen
Marius Renner Christensen 
Mikkel Hørlyck
Miriam Kristina Stubdrub Dalsgaard
Nikolai Linares
Rasmus Flindt Pedersen
Rikke Kjær Poulsen
Søren Vendelbo

Vinderne offentliggøres fredag d. 7. maj 2021.

Kommentarer