Gå til hovedindhold
Bliv medlem

"Hun menneskeliggør fredelig modstand"

Jonathan Bachmans foto fra en demonstration mod politivold i Baton Rouge er af flere medier allerede blevet kaldt ikonisk. Her giver fire billedredaktører deres bud på hvorfor.

Hun står høj, stille og rolig med hænderne knyttet frem for sig imens en gruppe af politifolk iklædt kampudstyr styrter imod hende. "En Botticelli nymfe angrebet af Star Wars skurke", "Yndefulhed i løvens hule" - kært barn har mange navne i medierne. Billedet af den 28-årige sygeplejerske Ieshia Evans der deltager i en fredelig "Black Lives Matter"-demonstration mod den stigende politivold i USA er gået viralt siden det blev taget i lørdags. Flere medier kalder billedet ikonisk og har allerede sammenlignet det med blandt andre AP fotograf Jeff Widener's "Tank man" fra protesterne på Tiananmen pladsen i Beijing 1989. Petapixel har spurgt fire billedredaktører give deres bud på hvorfor dette billede er på alles SoMe-læber. Læs interviewet her.

Jonathan Bachman, freelance fotograf fra New Orleans, var på arbejde for Reuters da han tog billedet. Han beskriver til The Atlantic hændelsen som værende meget fredelig ulig demonstrationer andre steder i USA. Max Becherer var også til stede ved demonstrationen og har taget billeder på afstand af selve anholdelsen og samlet dem til en GIF der gør det muligt at se hele episoden. Der kan man tydeligt se Jonathan Bachman fange billedet af Evans. Resten af fotoserien kan ses på Reuters hjemmeside.

Den unge kvinde blev anholdt under demonstrationen men blev frigivet igen dagen efter.

Kommentarer