Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Harmonikaspiller gør de ældre glade

Corona & Danskerne: Kristina Brogaard spiller harmonika for de ældre på plejehjemmet Dragsbækcentret i Thisted.

Foto: Jens Bach

Jens Bach

"Jeg cyklede forbi i lørdags med mine drenge og fik egentlig bare lyst til at spille for de gamle. Jeg ved nemlig, der plejer at være en masse aktiviteter, og jeg ved også, hvor meget musik og sang betyder for dem.

Min far har altid spillet harmonika og gik i haven og spillede, da jeg var barn. Så det hænger jo lidt ved, at jeg selv går i haven og spiller engang imellem. Når det er godt vejr, får jeg lyst til at spille, og så kan jeg jo lige så godt stå her og spille og nyde solen og de ældres glade smil og sang.
 
Det skal siges at for tre år siden, oplevede jeg at spille for min farbror, der var begyndende dement. Han havde en okay dag den dag. Han skulle i hvert fald ikke ind og sove middagssøvn, når jeg gik der og spillede. Det endte med, at min far tog de gamle noder frem, og så måtte jeg ty til harmonikaen i stedet for violinen og spillede helt til midnat. Han livede helt op, og det var sådan en fed oplevelse. Jeg kunne se og har også hørt fra personalet, at nogle af beboerne var hele følelsesregisteret igennem – de græd, de grinede og de dansede.Lige nu må de jo kun være på værelserne, så jeg var hele vejen rundt om bygningerne, så alle kunne få en oplevelse. Det var alle tre timer værd.

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne

Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF).

Kommentarer