Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Hardcore video workshop i USA

Hvis du er hurtig, så kan du komme på workshop i Oklahoma fra 16. marts 2018, med USAs bedste visuelle historiefortællere.

NPPA News Video Workshop

Carsten Reenberg Carsten Reenberg og Dave Wertheimer fra KING5.

I 2015 var jeg selv på NPPA News Video Workshop i Oklahoma, den gang var vi fem PF´ere fra Danmark der havde tilrettelagt turen selv. Ikke at det var noget problem at få fly, hotel, billeje m.m. til at passe sammen, men vi talte om at det ville være noget nemmere hvis der var en der samlede hele turen i en pakke, det ville også give et bedre overblik og budget, for dem der skulle præsentere det for sin arbejdsgiver.

Det har Carsten Reenberg så gjort, og når jeg ser på oplægget, så gad jeg godt tage derover igen. Ikke fordi jeg dumpede, men fordi det er et dynamisk kursus, hvor man hele tiden kan udvikle sig. Her møder man USA's bedste visuelle historiefortæller på lige fod, man får de samme opgaver, den samme efterkritik, og man høster den samme erfaring som dem.

Artiklen fortsætter under billedet...

NPPA News Video Workshop

Carsten Reenberg Morten Fauerby og David Bering fra Montgomery Photo.

Da jeg pakkede min taske for at rejse til Oklahoma, skrev jeg i kursets Facebookgruppe ”om jeg behøver at tage stativ med”, det fylder pænt meget i baggagen, når man skal flyve prisbilligt fra Danmark til USA. Efter 15 minutter kom der et meget kontant svar: ”Hvis du ikke tager stativ med, så behøver du ikke komme!” Det var fra en af underviserne ved navn Joe Little, en højrøstet fyr, der elsker havenisser og hader mikrofoner med logo på.

Det var tonen gennem hele ugen, men i en konstruktiv ånd, man skulle lige lære de forskellige undervisere og kende, og det var ikke unormalt at en kursist blev kaldt op på scenen for at forsvare den opgave, man havde haft to timer inkl. frokostpausen til at løse. Sådan forgik det også i grupperummene, her blev alle rå optagelser og alle færdigklippet videoer, gennemgået foran klassen, i det der hedder den varme stol.

Artiklen fortsætter under billedet...

NPPA News Video Workshop

Carsten Reenberg Adam Grønne

Undervisningen veksler hele tiden imellem oplæg i auditoriet, undervisning i grupper og optagelser ude i byen. Så der bliver ikke tid til at kede sig. Om aftenen er der hyggeligt samvær i baren på hotellet ’Sooner Legends i Norman’ der er lige så legendarisk som den nu 57 år gamle workshop. Men selv om baren vistnok lukker kl. 2:00, så er det ikke mange der kan hænge på efter de lange dage.

Du er i gode hænder hos Carsten Reenberg fra TV2, der har tilrettelagt mere end 40 efteruddannelseskurser – heraf mere end 10 i USA. Han har selv gennemgået transformationen fra 18 år som pressefotograf til 29 år som tv-fotograf – og har deltaget 4 gange i workshoppen.

Læs mere om kurset på dette link, hvor du også kan tilmelde dig fra d. 13. november, men du skal nok ikke tænke for længe over det, for sidste år blev kurset udsolgt på den første dag…

Kommentarer