Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Grundlægger af Aleppo Media Center dræbt

Shamel Alahmad, journalist, aktivist og grundlægger af East Aleppo Media Centre er angiveligt død af sine kvæstelser i Gazientep, Syrien, efter et bombeangreb på hans hus. Alahmed's kone mistede også livet.

Twitter: @leloveluck

Twitter: @leloveluck

Et bombeangreb foretaget fra luften kostede igen liv i Syrien. For ti dage siden blev aktivist og journalist Shamel Alahmads hus angrebet og efterlod både Alahmad og hans gravide kone med store kvæstelser. Begge blev de ført til hospitalet hvor Alahmads kone fødte på akutmodtagelsen. Hun døde et par dage senere. I weekenden døde Alahmad efterfølgende af sine kvæstelser. Sammen efterlader forældreparret sig tre børn.

Twitter har under konflikterne i Syrien været et direkte talerør til resten af verden og Shamel Alahmad reporterede dagligt på de social medier om situationen i det krigsramte land. Ligeledes blev nyheden om hans død offentliggjort via. Twitter hvor flere hylder hans arbejde og mindes hans familie.

Twitter: @JakoGodin

Twitter: @JakoGodin

Syrien betragtes af International Federation of Journalist (IFJ) som et af de farligste lande at arbejde i for journalister og mediefolk. På verdensplan er i alt 55 personer opgjort på IFJ's liste over dræbte folk i faget. Alahmad bliver nu nr. 56. IFJ estimerede i en rapport fra februar 2016 at siden 1990 er mere end 2297 journalister og medarbejdere indenfor mediebranchen blevet dræbt på arbejde rundt omkring i verden.

Kommentarer