Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Grin og gråd hos ÅP- dommerne

Halvvejs igennem første dommerdag er der ikke lukket kategorier hverken hos still dommerne eller hos tv/ web holdet.

Foto: Philip Davali

Philip Davali Første dommerdag til Årets Pressefoto 2018 hos Dansk Journalistforbund i København tirsdag den 8. januar 2018. Foto: Philip Davali

Formiddagen har for begge teams vedkommende været brugt på at se hinanden an, kigge materialet igennem og langsomt begynde at tage de første skridt til at vælge materiale til og fra. 

De fem still dommere har på nuværende tidspunkt gennemset og grovsorteret godt og vel halvdelen af kategorierne. 

Hos tv/web har de tre dommere set alt indsendt materiale igennem i Årets korte indslag  og har nu kastet sig over Årets lange indslag. Der er ligeledes grovsorteret uden at der pt. foreligger nominerede. 

Hos still - holdet har snakken drejet sig om, hvorvidt æstetik eller fotografens mod skal spille en rolle når der vælges til og fra. 

”Vi skal have billeder der kan begge dele og der skal sgu være noget på spil i billederne. Professionalisme og et sikkert øje,” siger en dommer. 

En anden dommer påpeger, at signalværdi alene ikke gør udslaget.

 ”Vi skal have billeder der rækker længere end bare det åbenlyse og nemme motiv. Altså noget overraskende, der ligger ud over det forventelige.”

Hos tv/ web holdet tales der også om, hvad der virker og hvad der driller i de enkelte produktioner. 

” Aj, billedmæssigt mangler der altså noget, men det er virkelig en god historie,” udbryder en dommer og slår ud med armene. 

Holdet har i skrivende stund endnu ikke mødt et indslag, hvor både det visuelle og journalistiske går op i en højere enhed i samme produktion. 

En anden dommer ærgrer sig over, at gode historier bliver sat forkert sammen og vigtige pointer dermed går tabt. 

Og pludselig bliver der råbt YEEES, grinet højt for derefter at blive stille igen.

Og alt er som det plejer på dette tidspunkt i ÅP dommerdagene. Der er lys forude og en hel dag igen i morgen. 

 

Foto: Philip Davali

Philip Davali Første dommerdag til Årets Pressefoto 2018 hos Dansk Journalistforbund i København tirsdag den 8. januar 2018. Foto: Philip Davali

Kommentarer