Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Gratis video tutorials i en corona-tid

Tid til at nørde? Seks aktører fra tv- og filmbranchen er gået sammen om at støtte produktionen af over 30 undervisnings- og inspirationsvideoer. Under overskriften ‘Video tutorials i en corona-tid’ tilbyder de gratis online læring til kollegaer, som i øjeblikket går derhjemme uden mulighed for at arbejde.

Foto: Anders Karlqvis

Anders Karlqvis

“Tanken er, at nu har vi en oplagt mulighed for at reflektere over, hvordan vi normalt løser opgaver og lade os inspirere til andre måder at udvikle og producere på” forklarer instruktør og filmfotograf Kenneth Sorento. Han står bag den mest streamede film på årets CPH:DOX ’Kampen om Grønland’ og har sammen med Kort & Dokumentar Filmskolen udviklet projektet ‘Video tutorials i en corona-tid’, som nu bliver realiseret i samarbejde med Danske Filminstruktører, Dansk Journalistforbund, Dansk Filmfotograf Forbund, Film- & tv-arbejderforeningen og Producentforeningen.

Stærke bidragsydere
I løbet af den kommende uge vil rækken af tutorials, hver a 3-10 minutters varighed, blive tilgængelige på hjemmesiden tutorials.filmkurser.dk. De præsenteres af branchefolk, som er førende indenfor hvert deres fagområde, har flere års undervisningserfaring og er karismatiske formidlere.

-Kreativ idéudvikling’ ved udviklingschef på Pineapple Roald Bergmann
-VJ-produktion’ ved instruktør og filmfotograf Kenneth Sorento
-Lav din egen dokumentar’ ved instruktør Sami Saif 
-Webfilm’ ved instruktør, fotograf og klipper Casper Joel 


“Vi er stolte over, at arbejdsmarkedets parter i tv- og filmbranchen står sammen om at støtte projektet”, forklarer leder af Kort Dokumentar Filmskolen Steven Changtrakul. “Vi skal huske holde sammen og hjælpe hinanden i disse tider. Vi håber derfor at initiativet vil blive taget godt imod af vores kollegaer og at videoerne vil blive delt flittigt.“
 
‘Video tutorials i en corona-tid’ er hosted af kiibee.

Projektets hjemmeside:
tutorials.filmkurser.dk

Præsentationsvideo:
Vimeo: https://vimeo.com/408540582

Youtube: https://youtu.be/Tr6si4g15OA


 

Kommentarer