Gå til hovedindhold
Bliv medlem

God sommer fra bestyrelsen.

Mange føler sig presset i disse tider og nu tyder det såmænd også på, at varmen kan blive et problem – næsten!

God sommer fra bestyrelsen

Johnny Frederiksen

På trods af nedskæringsrunder, besparelser på freelancebudgetter, stadigt dårligere betaling for freelancearbejde – senest har Jysk Fynske Medier prøvet at presse freelance-priserne yderligere ned på et niveau, der uden tvivl vil forsøge at udhule de fastansattes forhold - håber vi alle for en god sommer.

GDPR…..

Ja det lyder nærmest som noget Kaptajn Haddock i Tintin kan udbryde i arrigskab og det støtter mange fotografer såmænd op omkring i disse tider efter den nye persondataforordning er blevet indført i Danmark efter et EU direktiv. 

Det er lidt uoverskueligt at finde rundt i den nye lov – også selv meget af den faktisk også stod i den tidligere – men der er bestemt kommet stramninger. I PF har vi skubbet på for at få DJ til at lave noget informationsmateriale og det er kommet og ligger på journalistforbundet.dk. Der har været afholdt et medlemsmøde i København og der kommer flere efter sommerferien og i PF arbejder på vi også på møder for fotografer.

 

Årets Pressefoto

Udstillingen i år har fået mange roser og det synes vi er helt berettiget – det er en fantastisk flot udstilling, som heldigvis bliver set af mange lander rundt. Op til den hårde eksamens tid har vi fået mange henvendelser fra skolelærere, elever og studerende om hjælp – det gør vi gerne, da vi mener det vigtigste ved Årets Pressefoto er at udbrede forståelsen og behovet for den gode fotojournalistik.

Vi har holdt en række medlemsmøder og har efterfølgende flittigt diskuteret forskellige ændringer, så selvom det er en fantastisk udstilling skal vi have modet til løbende at udvikle konceptet.

 

Efteruddannelse

Der er mange muligheder for efteruddannelse og efter mediernesefteruddannelse.dk er begyndt at udgive et trykt katalog ser det ud til, at kendskabet til de gode muligheder er bedre udbredt. I skal endelig kontakte PF, hvis I har ønsker eller ideer. Der er stadigt ledige pladser på mange af holdene inkl. fotofestivalen i Perpignan og videokursus for pressefotografer i USA. Hvis du ikke via din overenskomst har mulighed for betaling kan du skrive til larslindskov@mail.dk

Senest har vi oplevet, at Jysk Fynske Medier fyrer medarbejdere samtidigt med, at de opslår nye stillinger med den begrundelse, at de søger medarbejdere med andre kvalifikationer – det kan man med rette være uenig i, men sikkert en god anledning til at søge noget efteruddannelse.

 

PF generalforsamling

Vi afholder den ordinære generalforsamling den 8. november 2018 på Arbejdermuseet i København. Selve generalforsamlingen starter kl. 13:30 og inden afholdes temamøde om Årets Pressefoto, hvor nye kategorier bliver omtalt og tidligere dommere vil fortælle om deres opfattelse af deres arbejde og det indsendte materiale og dermed sikkert komme med deres gode ideer.

 

God sommer fra

Pressefotografforbundets bestyrelse.

Kommentarer