Gå til hovedindhold
Bliv medlem

God sommer !

Faglig kommentar – Lars Lindskov

Foto: Robert Wengler

Robert Wengler Arbejdsgruppen for det nye billedbureau for PF-medlemmer, har holdt sit første møde på DMJX i Århus.
Gruppen består af bestyrelsesmedlemmerne Robert Wengler, Angelina Owino, Mikkel Berg Pedersen og Jens Nørgaard Larsen.

Vi trænger vist alle til en god sommer midt i den meget mærkelige tid, hvor Corona har præget vores hverdag og dertil kommer mange føles sig ramt på mange andre områder. Det er en meget mærkelig tid for vores gode fag, hvor mindreårige levere billeder til mærkelige bureauer uden etisk sans – og som tidligere skrevet burde de danske medier tage et grundigt kik i deres eget etiske spejl! Antallet af mildt sagt uheldige historier om de såkaldte 112 fotografer er stærkt stigende og det vil givetvis fortsætte, hvis medierne i fremtiden bliver ved med at bruge billederne. Du kan læse mere på https://journalisten.dk/mindreaarige-har-leveret-112-billeder-til-fototjeneste-det-kommer-til-at-ske-igen/

Jeg er helt med på, at danske og mange andre vestlige medier er trængte og vi har oplevet omfattende fyringsrunder på en række danske medier – og det er i en tid, der aldrig har været så visuel som nu. Naturligvis skal der stadigt være fotografier i de danske medier. Senest er vi orienteret om, at Jysk Fynske Medier tilbyder freelance aftaler på meget lave priser for arbejde i weekender og ferieperioder. Det er i mine øjne en undergravning af vores overenskomster og dermed imod den danske model – aftaler mellem arbejdsmarkedets parter.

Når man så tænker på at en række borgmestre og kommunalbestyrelser i starten af Corona-krisen opfordrede til, at man skulle støtte de lokale medier – ja så er der nok flere borgmestre og kommuner, der i løbet af sommeren vil overveje deres støtte!

På den seneste generalforsamling præsenterede vi en idé om, at lave fotografernes eget billedbureau, hvor der kan være mulighed for en rimelig afregning og indflydelse på anvendelse. Det har krævet mange grundige diskussioner, men nu har vi nedsat en arbejdsgruppe, der sammen med det valgte it firma er kommet i arbejdstøjet og vi forventer at være i luften inden generalforsamlingen i november – og der vil være mere nyt efter sommerferien.

I juni fik en række kolleger ekstra midler fra VISDA – midlerne kommer primært for en række aftale om digitale billeder i undervisningen. Vi er ved at undersøge om beløbet skal indregnes som almindelig indkomst og dermed have indflydelse på Corona hjælpepakkerne, men det er åbenbart svært at få et klart svar på. Når vi har et klart svar melder vi naturligvis ud.

VISDA åbner for tilmelding til systemet igen til januar, så hvis du ikke tidligere har registreret dig bliver der igen mulighed for det.

Kommentarer