Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Getty Images langer ud efter Google

Et af verdens største fotobureauer går har klaget over Googles håndtering af billedfiler.

Google har modtaget en del kritik på det seneste, senest fra den Europæiske Union der har grebet til et søgsmål mod Googles Android styresystem. Nu lyder kritikken på selve Googles søgemaskine, da det berømte stockfotobureau Getty Images beskylder Google for at fremme mulighederne for piratkopiering af fotos. Det skriver Time på deres hjemmeside.


Høj opløseligt slideshow
Indtil 2013 viste Googles billedesøgningsmaskine kun thumbnails af billeder i lav opløsning, men er nu erstattet af fotos i fuld opløsning og det er grunden til at Getty nu går i kødet på teknologi-giganten. Getty argumenterer for, at der er begrænset grund til at gå ind på hjemmesiden hvor billedet har sin oprindelse, da man nu kan se dem alle via. billedesøgningen. Dette krænker ophavsretten globalt og gør brugerne af søgemaskinen til såkaldte pirater - uden at de ved det.


Det handler ikke kun om Getty
Getty Images’ vice præsident, Yoko Miyashita har efterfølgende skrevet et åbent brev til fotografer, fotojournalister og billedbureauer over hele verden, for at få dem til at skrive på en underskriftsindsamling mod Google. Som Miyashita udtalte til Times, så handler det ikke kun om Getty men er noget "der påvirker hele industrien".
I det skriver hun: “Getty Images repræsenterer mere end 200.000 fotojournalister, content creators og kunstnere verden over, der sætter sin lid til os til at beskytte deres ret for at få betaling for deres arbejde. Google’s adfærd påvirker ikke kun vores bidragsydere, men også levevilkårene får kunstnere verden over - nuværende og i fremtiden. Ved at stå i vejen for et fair marked for billeder truer Google innovationen og sætter kunsteneres mulighed for at få sponsoreret produktionen af fremtidige værker over styr. Kunstnere har brug for at tjene penge for at bibeholde deres kreativitet og licensering er altoverskyggende vigtigt for dette, men, det kan ikke ske hvis Google sluger trafikken og skaber et miljø hvor de kan kræve profitten fra andres kreationer som deres egen.”


Hertil og ikke længere
Yoko Miyashita hovedpunkt af kritikken af Google omhandler søgemaskinens stopklods af trafik der opstår, når brugerne ikke kommer længere end Google, da billederne de har brug for, allerede er fundet ved søgningen.
Og Yoko Miyashita fortsætter: “Getty Images tror på, at billeder har kraften til at berøre verden ved at vise handling samt bidrage til forandringer. Det er derfor essentielt at disse problematikker med Google bliver adresseret og at den mest dominante søgemaskine i Europa leder folk hent til lovlige fotokilder, end at skabe et miljø hvor det er Google alene der drager fordel af det. Et fair marked vil tillade fotografer at fortsætte med at indfange de vigtige billeder der informerer og har indflydelse på verden hver dag"

Kommentarer