Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Gamle glas på nye Leica‘er

For et øjeblik kunne vi drømme os tilbage i mørkekammeret, for stemning ved PFs første onsdagsbar var langt fra højtidelig, og dejlig løssluppen.

onsdagsbar

Johnny Frederiksen Gamle glas på nye Leica´er. Per Daugaard prøver Lars Skovs splinternye Leica, med et gammelt manuelt glas. Dette billedet er for øvrigt taget med en iPhone!

Selv om vi ikke var flere end vi kunne være i et mørkekammer, så var det en rigtig hyggelig ramme at mødes i journalistforbundets hus i Gammel Strand i København. Der var med vilje ingen dagsorden, men alligevel fik vi ni fremmødte kolleger vendt verdenssituationen og vores fag som det ser ud i dag.

”Det var fantastisk at stå i mørkekammeret sagde Lars Skov”, og fortalte en anekdote om en kollega der kunne have seks opgaver på en 36 billeders film, ”Ja i nogle af mørkekamrene var den eneste udsugning hvis man tændte en smøg” gækkede Vagn-Ebbe Kier.

Så blev stemningen igen meget faglig for en stund, stillingerne der forsvinder på dagbladene berører mange, og alle har en mening omkring de trykte mediers fremtid. Og flere var da også inden på at dagbladene måske var væk før pressefotograferne og fotojournalisterne.

En positiv stemning bredte sig ved tanken om at det visuelle fylder mere og mere på andre medier end dagbladene. Og så var vi tilbage ved snakken om forstørrelsesapparatet, især den legendariske focomat fra Leitz, her skar Vagn-Ebbe Kier igennem ”tænk at man kun har to dages Photoshop på fotojournalistuddannelsen, i dag skal en professionel fotograf kunne Photoshop for at overleve” tilføjer han.

Det førte os til en snak om Årets Pressefoto og den høje troværdighed på fotojournalistikken, vi kunne sikkert have fortsat hele natten, for når PFere er samlet så går snakken, og det er på trods af at der hun blev drukket fem øl og en flaske vin, og så en enkelt kande kaffe.

Faglig onsdags-bar, eller hvad det kommer til at hedde i fremtiden, var den første af mange. Bestyrelsen har besluttet at afholde flere bestyrelsesmøder i provinsen, med et afsluttende medlemsmøde, så vi kan møde endnu flere kollegaer til en faglig snak.

Kommentarer