Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fuldført Netflix?

Vinter og corona - to ting, der rimer på Netflix og chill. Har du fuldført HBO, Netflix og i gang med at tygge dig igennem Disney Plus, er det måske tid til lidt ny inspiration.

the queen

Angelina Owino

Her kommer en liste over andre platforme, hvor du kan gå på vandring i filmens verden, mens vi venter på forår og lyse aftner.

Det Danske Filminstituts har platformen Danmark på film. Her kan man via et kort gå på opdagelse i historiske klip. Der er f.eks en 6 minutters film fra 1940'erne, som hedder Gas under Jorden. Orker man ikke at se hele filmen, kan man blive underholdt af trailer, hvor man kan se vendelboer i Strandby ved Frederikshavn springe omkring, da det lykkedes at finde naturgas ved boringer i byen. 

https://filmcentralen.dk/museum/danmark-paa-film

Odense Internationale Film Festival viser på Offstream en række af de film, som er blevet vist på festivallen gennem årene. Genrene er dansk, ungdom, dokumentar, animation og fiktion og fælles for dem alle er, at det er kortfilm. 

https://offstream.dk/

Bibliotekernes filmtilbud giver dig adgang til streaming af gode danske og internationale film. På Filmstriben kan du se spillefilm, kort- og dokumentarfilm. De har forskellige temaer. Ligenu er Fotografi og fotografer et tema. 

https://biblioteket.filmstriben.dk/list?type=local&key=83&context=3384

Filmmagasinet Ekko har en liste over uges kortfilm og boblere. Det er ikke et billede af de bedste kortfilm i Danmark i den uge, men mere en popularitetsliste, da det er beskuerene, der giver stjerner og derved er med til at definerer, hvordan listen skal se ud. 

https://www.ekkofilm.dk/shortlist/

Short Of The Week, viser kortere film i mange forskelligere genre som dokumentar, sci.fi, animation etc. De har forskellige kanaler, hvor man kan vælge genre. De har også en youtube kanal, som virker mere overskuelig.

https://www.shortoftheweek.com/

https://www.youtube.com/channel/UCyp-EzJrdTOd9uNPvmdst-w

MUBI er en streamingtjeneste. Her får du en blanding independentfilm, klassikere, kultfilm, genrefilm. Du kan få 7 dage gratis prøvetid. 

https://mubi.com/

Hver fredag kommer en ny film på platformen. Den kan så ses i en uge. Tjenesten er gratis. 

https://www.lecinemaclub.com/

Kommentarer