Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fremtiden til debat - GF 2016

Traditionen tro bliver PFs generalforsamling holdt i oktober kvartalet og dette år var ingen undtagelse. PH Caféen bød på rammerne hvor der både var plads til debat om arbejdsmarkedet, ophavsret og fremtiden samt en rokade i bestyrelsen.

Pressefotografforbundet generalforsamling 2016

Robert Wengler

 

Kl. 13.30 bød formand Lars Lindskov velkommen til de omkring 40 medlemmer der var mødt op denne kølige efterårsdag. Imellem medlemmer havde nogle ekstra gæster også indfundet sig ved bordene og der kunne derfor bydes velkommen til Æresmedlem Hans Otto, DJ´s formand Lars Werge, DJ´s næstformand Tine Johansen, formand for Freelancegruppen Sus Falch og formand for DJ:Fotograferne Peter Thornvig samt fagbladet Journalisten's ansvarshavende redaktør Øjvind Hesselager.

I bestyrelsens beretning berørte Lars Lindskov både arbejdet med den nye hjemmeside, omlægning af ophavsretsmidler samt de omdiskuterede fyringer der har fundet sted de sidste par måneder.

Sidstnævnte førte til en debat i salen, hvor flere ytrede sig om fremtiden for vores fag:

Rollerne skal redefineres

"Mit navn er Joachim Adrian, og jeg accepterer ikke præmissen om, at vi er et fag i krise," lød det bagerst i lokalet. "Jeg tror at det er på tide at vi redefinerer rollen som fotografer der bliver kørt over af teenagere med mobiltelefoner i hånden. Vi kan altså levere noget helt andet end de kan."

Joachim Adrian

STROYER SISSE Joachim Adrian havde før generalforsamlingen offentliggjort sit kandidatur på facebook og blev ved dagens generalforsamling valgt ind i bestyrelsen.

Joachim Adrian opfordrede medlemmerne i salen og bestyrelsen til at udforske og udfordre nye territorier af arbejdsmarkedet som vi endnu ikke har afdækket.

Bestyrelsesmedlem Johnny Frederiksen greb Joachim Adrians stafet og kastede det han selv omtalte som en bombe på bordet:

"Arbejdsmarkedet definerer vi ikke. Det gør dem som ansætter os. Vi har som faggruppe været for langsomme til at udvikle os. For hvorfor er det, at redaktionerne vil have journalister der kan fotografere og ikke fotografer der kan skrive?"

Konstatér mindre - kæmp mere

Frustrationen over den seneste tids fyringer og udviklingen derved var forståeligt nok til at mærke i salen og der blev rejst flere spørgsmål omkring, hvad der kan gøres for at ændre sagens gang. Nogle foreslog strejkelignende forhold, andre advokerede for større solidaritet blandt freelance, men alle var de enige om: Noget skal der gøres.

Næstformand Flemming Hansen tilsluttede sig tanken om, at slås alt det vi kan, men mindede også forsamlingen på PF's begrænsninger: "Vi kan vejlede og råde alt det der er brug for - og det gør vi uden tøven. Men vi kan som organisation ikke gå ud og diktere hvad medlemmerne skal gøre."

"Vi må skrue bissen på. Vi sidder med nøglen." lød det som en optimistisk opsang fra salen som formanden tilsluttede sig og afsluttende sagde: "Før man finder finansieringensformen bliver det svært at finde vores nye roller. Men vi er rørende enige om, at det visuelle er fremtiden - og at det er os der skal levere det."

Kommentarer