Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fotomuseum søger nyt hjem

Det vil gerne flytte til Sydfyn

Herning Kommune har trukket tæppet væk under Danmarks Fotomuseum, ved at fjerne tilskudet. Nu forsøger museets eneste ansatte, Bjarne Meldgård, at skaffe et nyt hjem til samling og udstillinger. Han ved at et andet museum, Museets for Lystsejlads, flytter væk fra Valdemars Slot på Tåsinge. Der kunne der blive plads til Fotomuseet, der ellers vil lukke i Herning den 30. oktober. Ifølge Fyns Amts Avis er slottet interesseret i at få en
ny beboer. Det kræver dog at Svendborg Kommune yder et tilskud. Det er ikke helt billigt at vedligeholde fredede bygninger. Kommunen er interesseret, men skal først finde ud af om og hvordan, det kan finansieres.

Kommentarer fra det gamle site:


Fotomuseum!
Michael Lange

Jeg troede at det ville være Viborg som skulle ha det! Øv...
Fredericia Claus Fisker Fredericia kommune har takket nej da de så hvor meget det ville koste om året.


Et forslag kunne være ...
Niels Riis Ebbesen

Jeg tror det ville være fornuftigt, hvis fotomuseet går efter en fremtidig placering, hvor de ikke ligger meget langt væk fra dem, der potentielt kunne være interesseret i, at besøge samlingen. En central placering vil også give flere entré indtægter, og dermed en bedre økonomi. Et godt forslag kunne være, at fotomuseet kunne lægge billet ind på de lokaler som bliver ledige, når Jagt og Skovbrugsmuseet flytter til Djursland. Og mit gæt er, at Hørsholm kommune hellere vil ha' et fotomuseum, end at bygningerne bliver lavet om til flygtningeboliger.
Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen


Hvor meget skal kommunen betale?
Bent Tilsted

Driftomkostningerne for Danmarks Fotomuseum fremadrettet er sikkert altafgørende for placeringen. Hvem vil betale? Hvad koster det Herning Kommune i dag årligt at have museet liggende? Til ejendom. Lønningerne. Hele driften. Det er afgørende for at finde et sted, hvor der kan betales. Der findes næppe store sponsorer, som ønsker at være med….?
Selv om der aldrig er taget så mange billeder i verden, som tilfældet er i dag.
Derfor vil interessen fremadrettet for museet være voksende.
Hvem vil nu betale? Og hvor meget skal der betales? De store spørgsmål og udfordringen.
venligst bent tilsted


Tæt på turistmagnet
Michael Bager

Ideen om en placering i Valdemars Slots sidebygninger lyder nu ikke helt tosset. Stedet er med 65.000 årlige besøgende en relativt stor turistattraktion (nr. 79 i Danmark i 2014) og jeg er ikke i tvivl om, at fotomuseet ved at lægge sig op ad en i turistsammenhæng central placering kan få del i de mange gæster, der kommer der.
Vh Michael Bager


Fejlagtig antagelse
Niels Riis Ebbesen

Hej Michael, jeg tror ikke der er grundlag for at antage, at de turister som besøger Valdemar Slot automatisk vil være i marked for, at besøge et fotomuseum.
Valdemar Slot er primært en udendørs oplevelse, som kun tiltrækker turister når det er sommer og solskin, og når vejret er godt, så vil det være meget svært, at lokke folk ind og se på gamle fotoapparater. Og set i min optik, så er et fotomuseum ikke noget som jeg selv ville besøge på en varm sommerdag, men det vil derimod oplagt, at besøge det en kold regnvåd dag i vinterhalvåret.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen

Kommentarer