Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fotograf undersøgt af myndighederne for foto af sin søn

Den amerikanske fotograf Heather Witten fra Tampa, Florida, lagde i November 2014 et billede af sin søn op på nettet. Nu undersøges hun af de sociale myndigheder for forsømmelse, det skriver Peta Pixel på deres hjemmeside

Heather Wittens sidder på skødet af sin far i badet imens vandet løber ned over dem begge. Sønnen, der dengang var 1 år, er syg med salmonellaforgiftning der udløser både diarré og en høj feber. I et forsøg på at trøste, lindre og køle ned tager faderen sønnen med ind under den kolde bruser. Heather Witten ser et fint øjeblik mellem de to, fotograferer det og lægger det på nettet. I sit daglige arbejde som fotograf som fødselsfotograf er Witten vandt til at begå sig i situationer hvor nøgenhed indgår, og ser det som en naturlig ting.

Billedet gik hurtigt viralt og der var både positive og negative reaktioner på billedet - dog var største overvejende positive og folk beskrev fotoet af far og søn som et bevis på den kærlighed og omsorg forældre yder til et barn. Det kunne Facebook dog ikke se og billedet blev systematisk fjernet fra det sociale medie hver gang det blev postet. Den sidste post nåede op på 31.000 delinger og 129.000 reaktioner før det igen blev fjernet.

Nu har en borger i mellemtiden klaget til de lokalemyndighederne over billedet og derfor er Heather Witten blevet undersøgt af myndighederne. Politiet udtalte i første omgang efter klagen at de ikke ville gøre en sag ud af det, men det har ikke afholdt de sociale myndigheder fra at tage interesse i sagen. Fotografen selv ser en konflikt i at hendes arbejde bliver censureret - også når det drejer sig om billeder af hendes egen familie.

Lære mere på: https://petapixel.com/2017/01/27/photographer-behind-photo-taken-court-child-services/

Kommentarer