Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fotograf fik regning fra Getty for hendes eget foto

Fotograf Carol M. Highsmith kræver 1 milliard dollars af Getty Images for at bryde ophavsretten til hendes billeder ikke kun ved at bruge dem - men at sælge dem til tredjepart. En forretning Highsmith opdagede ved, at Getty Images sendte hende en regning for brug af hendes eget foto på sin hjemmeside.

Siden 1988 har Carol M. Highsmith sendt sine fotografier til biblioteket Library of Congress, hvilket er blevet til en samling der rummer mere end 100.000 fotos. I alle årene har der for den store donation været ét krav: At alle billeder skulle været offentligt tilgængelige og til fri brug, dog har fotografen beholdt ophavsretten.

Nu sagsøger Highsmith Getty Images for groft misbrug af 18.755 fotos fra samlingen, som Gettys Images har distribueret i deres navn. Billederne er angiveligt blevet brugt af fotobureauet uden kreditering af selve fotografen, men af Getty selv. Endvidere er de blevet solgt igennem Getty, der også har indkrævet kompensation for brug af billederne i deres navn. Altså, har de udsendt et krav om erstatning for brud på Getty Images ikke-eksisterende ophavsret til personer der har brugt Highsmiths billeder. Det var denne vej Highsmith selv blev bekendt med Gettys distribuering da hun i december modtog et brev fra dem med krav om erstatning på brud på ophavsretten da Highsmith havde lagt et af sine egne billeder ud på hendes hjemmeside.

Pga. en lignende sag mod Getty Images kan Highsmith fordoble sit krav om erstatning der nu er på 1 milliard dollars, dvs. 6,7 milliader kroner.

Kommentarer