Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fotofestival i Arles

Overflødighedshorn af fotografi åbnet i sydfranske Arles

Arles

Lars Lindskov

Rencontres d´Arles som fotofestivalen i sydfranske Arles hedder officielt afholdes i år for 49. gang og består af ca. 30 udstillinger og en lang række andre arrangementer med foredrag, portfolie gennemgang af bl.a. leder af den danske fotojournalistuddannelse Søren Pagter – og en lang række andre arrangementer.

Tilbage til fremtiden er et tema og et andet tema er ”America great again” kan man blive lidt nervøs, men det er faktisk en række spændende udstillinger man har kurateret med 5 ikke amerikanske fotografers fotografier fra USA gennem en række årtier.

Læs også: Saxen, Pagten og Nissen. På banen i Arles...

Robert Frank (født i Svejts) er for mange fotografer med rette meget respekteret og hans arbejde fra specielt 1950-erne er fremragende dokumentarisme. Han fik som første ikke amerikanske fotograf et legat fra Guggemheim og brugte flere år på at dokumentere den amerikanske hverdag.

Øvrige fotografer der medvirker til at vise ”America great again” er Raymond Depardon (fransk), Paul Graham (engelsk), Taysir Batniji (Gaza)  og Laura Henno(fransk).

 

Perpignan eller Arles?

  • Lars Lindskov Arles

  • Lars Lindskov Arles

  • Lars Lindskov Arles

  • Lars Lindskov Arles

  • Lars Lindskov Arles

  • Lars Lindskov Arles

  • Lars Lindskov Arles

  • Lars Lindskov Arles

Den norske Magnum-fotograf Jonas Bendiksen viser en serie The Last Testament og de kristne, der stadig venter på Jesus genkomst og hvordan de får tiden til at gå indtil da, hvis man skal sige det lidt frækt. Fremragende billeder på sædvanlig vis fra hans hånd.

Læs også Joachim Adrians kommentar: Arles er en ballademager.

Fotofestivalerne verden rundt er heldigvis forskellige og mange kender Vis d´Or i Perpignan, som er ren fotojournalist og Arles er betydelig bredere sammensat af forskellige fotografiske udtryksformer og smag og behag er heldigvis forskellig, men et udtryk hørt på en udstilling ”det er ganske enkelt misbrug af fotografi” er måske en stramning, men det er som sagt meget blandet – noget for enhver smag – både den gode og den dårlige, men hold da op, hvor er Arles ganske enkelt meget inspirerende 

Udstillingerne vises fra den 2. juli til den 23. september

Kommentarer

Mogens Laier

tor, 01/24/2019 - 17:23

Har vi nogle Danske aktiviteter i år. jeg vil gerne være der ved start den 2 juli.