Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Forslag til Pressefotografforbundets generalforsamling den 18. november 2019: Fra specialforening til specialgruppe

PF laves om til specialgruppe i stedet for specialforening.

pf-logo

PF

Det forudsætter, at PF fortsat kan bestemme, hvem der skal optages som medlemmer. Det forventes afgjort af hovedbestyrelsen – alternativt delegeretmødet i 2021.

Baggrund:

Dansk Journalistforbunds struktur er bygget op på den måde, at hvis man ikke er medlem af en medarbejderforening skal man organisatorisk være medlem af en specialforening. PF er af historiske grunde en specialforening. Det skyldes PF fusionerede med DJ i 1967 og der var et naturligt behov for en ramme for vores faglighed. Senere kom Danske Bladtegnere med i DJ på samme måde.

Som DJ har udviklet sig er der opstået behov for specialgrupper for de forskellige fagligheder. Det startede med FreelanceGruppen, hvor man fik en ramme for de mange, der ikke var omfattet af en medarbejderforening – og siden er mange andre grupper kommet til. Dybest set er den eneste forskel, at man skal have et sted, hvor man vælge delegerede til DJ´s øverste myndighed – nemlig delegeretmødet.

Et udvalgsarbejde Fremtidens Forbund arbejdede med forskellige muligheder for en fremtidig mere enkel struktur og en større mulighed for frivillighed i tilknytningen til de forskellige grupper, foreninger og kredse.

Det kunne ikke løses og i dag skal man være medlem af en kreds og en medarbejderforening eller specialgruppe. Derudover skal man være medlem af PF, hvis man laver pressefotografisk arbejde. Det er historisk betinget og vi tvinger i dag ikke folk til at blive medlem – og siger faktisk nej til flere ansøgninger om medlemskab end vi siger ja til. Men vi mener det fortsat er meget vigtigt, at PF selv kan bestemme, hvem der har mulighed for at blive medlem.

PF kan ved ændringen vælge delegerede og ikke medlemmerne skal ikke nødvendigvis være medlem andre steder udover den kreds man er tilknyttet. Det betyder man har mulighed for at spare nogle kontingentkroner, hvis det ønskes, men man er naturligvis velkommen til stadigt også være medlem af fx FreelanceGruppen eller DJ:Fotograferne. Det kan også betyde, at nogle medlemmer vælger PF fra til fordel for en af de andre specialgrupper, men det ser bestyrelsen ikke som noget problem.

Kommentarer