Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Forslag til PF´s generalforsamling den 18. november 2019: Arkivplatform

Ny arkivplatform med mulighed for at sælge og bevare fotografier med henblik til eftertiden

pf-logo

PF

Generalforsamlingen giver bemyndigelse til, at bestyrelsen kan skabe rammer for, at medlemmernes fotografier og videoproduktioner kan gøres tilgængelige for bevarelse for eftertiden kombineret med mulighed for salg til medier og andre på rimelige vilkår for både fotografer og brugere.

Det forudsættes at samlingen ikke kan videresælges til andre uden fotografernes accept og en generalforsamlingsbeslutning.

Det er ligeledes en forudsætning, at fotografer til enhver tid kan trække deres materiale ud af samarbejdet.

Det forventes at arbejdet kan udføres for 350.000, 00 kr. og der vil være en månedlig driftudgift på 5.000,00 kr. Der kan være en beskeden udgift for den enkelte fotograf, hvis man ligger meget materiale ind i systemet.

Baggrund:
Som bekendt er der store brydninger i vores branche og markedet er presset. En del medlemmer føler, at der er mange urimelige forhold omkring håndteringen af deres fotografier og øvrige arbejde.

Derfor har bestyrelsen drøftet forskellige muligheder og er i dialog med et firma, der kan udvikle en ny platform for salg og bevarelse af fotografier. Det kan kombineres med en form for oversigt over fotografernes kompetencer m.v., så der skabes en database, hvor brugere af fotografer kan søge efter arbejdskraft.

Kommentarer