Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Formands kandidat Jens Nørgaard Larsen: VISION !

Pressefotografforbundet skal vælge formand på generalforsamlingen den 23. november 2020. Her er hans indlæg som formands kandidat.

Jens Nørgaard Larsen

Mikkel Berg Pedersen

Fastansat i 25 år på henholdsvis BT. og Scanpix, freelance i 3 år.

Tillidsrepræsentant-uddannet i DJ.

Faglig aktiv i 16 år, tillidsmand på Scanpix, stedfortrædende tillidsmand på BT.

Jeg er aktiv freelancefotograf og må erkende, at det til tider er en hård kamp for at overleve som formidler af visuel kommunikation.

Jeg bor i Birkerød sammen med min kæreste og er far til en datter og tre bonusbørn.

Fritiden bliver primært brugt i sommerhuset i Klitmøller og hos svigermor på Ærø.

VISION

Forbundet har ikke udvist rettidig omhu, vi har holdt fast i en forældet retorik i kampen for medlemmerne, og arbejdsgiverne har kvitteret med fyringer og forringet vilkår for den hurtigt voksende gruppe af freelancere.

PF har brug for at sætte ny kurs, der er tidssvarende til et mediemarked, der udvikler sig med lynets hast og hægter uddannede fotografer af i rå mængder undervejs.

Bestyrelsen:

 • Vi skal bestræbe os på at være så bredt repræsenteret som muligt i forhold til kompetencer, køn og alder.

Medlemmerne:

 • Vi skal tilbyde medlemmerne flere attraktive fordele ved at være medlem af PF. Som de fleste har kendskab til, er vi ved at udvikle en billedsalgsportal til vores medlemmer. Salgsportalen bliver et redskab, hvor kunderne dels kan finde PF fotografer i hele landet, se fotografens billeder og købe direkte med få klik. Angelina Owino, Mikkel Berg og undertegnede sidder i styregruppen, og jeg er meget glad for dette tiltag, som jeg anser som en kæmpe merværdi for os alle. Salgsportalen vil blive præsenteret den 23. November 2020.
 • Andre fremtidige tiltag er en GDPR certificering i PF regi.
 • PF er et kvalitetsstempel indenfor mediebranchen, men navnet Pressefotografforbundet er ikke længere dækkende for fotojournalist-uddannelsens mere omfattende indhold i dag. 
  Vi skal i fællesskab finde frem til et mere tidssvarende navn.

Sammen skaber vi resultater:

 • Resultater skal skabes ud fra debat og den må gerne være heftig uden at løbe af sporet 

Efter sidste generalforsamling er der stadig splittelse/frustration at spore blandt medlemmerne i PF. Der er stadig sår, der skal heles.

Hvis jeg bliver valgt, vil jeg som det første kontakte de fotografer, der som følge af ovenstående forløb meldte sig ud af PF. De tidligere medlemmer skal tilbage og bidrage til den debat, der er så vigtig for et velfungerende forbund.

Kommunikation:

 • Vi skal være bedre på kommunikationsdelen. Strømmen af relevante nyhedsbreve skal skrues op, og medlemmerne skal have mulighed for at bidrage med indlæg.

Aktion:

 • Vi skal handle hurtigt og effektivt.

Er der spørgsmål/sager fra medlemmerne, skal formand/næstformand kunne kontaktes og svare inden for 24 timer. Medlemmerne har krav på, at deres henvendelser ikke syltes.

Faglig kamp/dialog:

 • Dialog er vigtig.

Jeg går ind for dialog fra start til slut. Forhandlingerne skal holdes i gang løbende.

Jeg er vant til at holde overblikket og tage ansvar men kan også sætte foden i, når og hvis det er nødvendigt, i en forhandlingssituation.

Freelancere:

 • Det nye sorte for medierne er afskaffelse af fotografer i den fortsatte strøm af nedskæringer i branchen. Vi bliver flere og flere freelancere på markedet, de fastansatte udgør i dag kun 25%. Freelancerne som selvstændige erhvervsdrivende er ikke omfattet af forhandlingerne om kollektive priser, hvilket betyder, at timeprisen på freelanceområdet bliver presset mere og mere.

Vi skal have mere fokus på vilkårene for freelancefotograferne i PF. Vel vidende at de gyldne tider er forbi i branchen, og at vi nok må indstille os på, at priserne aldrig vender tilbage til samme niveau som tidligere.

Slutteligt vil jeg fremhæve at PF gennem tiderne har gennemført mange værdifulde tiltag, som vi skal holde fast i og udvikle, såsom:

- Årets Pressefoto

- BOOST/efteruddannelse

- PF Konferencer

Jeg har stor respekt for den afgående formand. Jeg vil gerne fremhæve Lars Lindskovs resultat i arbejdet med VISDA midlerne, som fortjener stor ros og anerkendelse.

Når det så er sagt, så mener jeg stadig, at en del emner burde være tacklet anderledes gennem årene.

De bedste hilsner og med ønsket om en ordentlig valgkamp.

Pressefotograf Jens Nørgaard Larsen

Kommentarer

Lars Møller

man, 09/14/2020 - 19:04

Jeg har lige et enkelt spørgsmål vedr. formandsposten i PF: Modtager PF formanden penge for sit arbejde og i givet fald hvor meget? Håber der er en fra bestyrelsen der vil besvare det. Mvh Lars Møller