Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fond støtter udsøgt fotoprojekt med stor pris

ECCA Family Foundation vil fremme udbredelsen af samfundsrelevant fotojournalistik og indstifter ny pris, hvor en nyuddannet fotojournalist kan få støtte til at vise sit BA-projekt frem for omverdenen.

Fond

Søren Pagter

Der er masser af guld imellem de fotoopgaver, som danske og internationale fotojournaliststuderende laver i deres afsluttende eksamensopgaver på DMJX.

Men selv om projekterne ofte både vinder priser ved Årets Pressefoto og internationale konkurrencer, kommer de sjældent ud til et bredt publikum, som de fortjener.

Det vil der nu blive lavet om på.

ECCA Family Foundation, som igennem flere år har støttet studerende fra tredjeverdenslande med legater til DMJX’ internationale fotouddannelse, vil nu også hjælpe unge fotojournalister med at udbrede deres fotojournalistiske produktioner. 

Bøger, udstillinger eller lyskunst

ECCA-DMJX Photojournalism Award uddeles første gang i juni 2022 til en ansøger, som inden for de to seneste år er dimitteret fra Fotojournalistik på DMJX.

En jury udvælger det bedste projekt og idé til formidlingsform, som kan være en bogudgivelse, en vandreudstilling, en projicering af fotos i byrummet eller andre platforme. 

Hovedprisen er på i alt 102.000 kroner. Heraf kan de 50.000 bruges på selve produktet, mens 30.000 kroner kan bruges til at finansiere eksempelvis en kurator, redaktør eller mentor, som vil hjælpe med at gennemføre formidlingen. Endelig vil det være muligt at købe fotoudstyr for 35.000 kroner samt få en professionel portfoliogennemgang til en værdi af 2.000 kroner. 

"Fotojournalistik er et stærkt værktøj, der kan sætte gang i refleksioner og samtaler om nogle af livets vigtigste emner, men også ofte nogle af de sværeste. Med samarbejdet med DMJX håber vi at sætte gang i dialog og debatter samtidig med, at vi retter blikket mod nogle af de mest talentfulde unge fotojournalister og giver dem et velfortjent skub i deres videre karriere," siger Christian Algot Enevoldsen, som er stifter af og formand for ECCA Family Foundation.

Udover hovedprisen uddeles der samtidig op til tre priser til øvrige nominerede. De hædrende omtaler er på hver 27.000 kroner - 15.000 kroner i støtte til udgivelse, 10.000 kroner til kuratering plus en portfoliogennemgang til 2.000 kroner. 

"Det er helt sindssygt med en fotopris af denne størrelse. Vinderen af årets pressefoto får til sammenligning 5.000 kroner. Jeg er megastolt over, at vi har fået denne mulighed for at støtte fotojournalistikken og nogle af vores nyuddannede talenter. Det er kæmpekæmpestort."

Søren Pagter, som er lektor og faglig leder for Fotojournalistuddannelsen

Ansøgningsfrist 20. maj

Prisen kan ansøges af de BA-projekter, som er lavet inden for de seneste to år.  

Det er i alt omkring 35 personer, da DMJX årligt udklækker op til 12 danske studerende og 5-6 studerende fra det internationale Photojournalism Programme. 

Projekterne skal adressere emner inden for ECCA Family Foundations fire brede fokusområder, som er miljø, fællesskab (community), uddannelse og sport/kreativitet/kultur.  

Juryen består af indiske Deepti Asthana, som er alumne fra den international fotouddannelse samt den armenske fotograf Anush Babajanyan. Desuden vil Christian Algot Enevoldsen og Søren Pagter samt Mads Greve, som også er lektor på Fotojournalistuddannelsen, være med i udvælgelsesprocessen.
 
Der er ansøgningsfrist den 20. maj 2022 og prisen uddeles i juni. 

 Efter uddelingen skal forløbet evalueres af DMJX og ECCA Family Foundation, for at se, om prisen giver det tiltænkte skub til vinderen og de øvrige hædrede fotojournalister.

Ansøgninger og spørgsmål stiles til Søren Pagter på sp@dmjx.dk 

Kommentarer