Gå til hovedindhold
Bliv medlem

“Folk har taget det så flot!”

Corona & Danskerne: Brian Andersen har arbejdet som ambulanceredder i 15 år og er også uddannet paramediciner. Nu hvor der er mere ro på, efter den værste smittefare har lagt sig, står der det indtryk tilbage hos ham, at folk virkelig har taget det flot.

Foto: Heidi Lundsgaard

Heidi Lundsgaard

“Jeg har tydeligt kunne mærke, at folk var virkelig skræmte, når vi kom ud til dem i starten. Nu er der faldet mere ro på, og jeg kan mærke, at folk har mere indsigt nu, “ fortæller ambulanceredder Brian Rasmussen fra Ambulance Syd i Vojens.

“Jeg har været positivt overrasket over, hvor imødekommende og åbent pårørende har modtaget os og straks accepteret, at de ikke måtte køre med den syge i ambulancen til sygehuset. 

Vi er jo de første der ankommer og har derfor kun få informationer, indtil vi får stillet nogle spørgsmål til den syge. Derfor har vi værnemidler på, og vi starter også med at give den syge mundbind på, indtil vi finder ud af, hvad der er op og ned på det hele. 

Vi er nødt til at forestille os det værst tænkelige hver gang. Det respekterer denª syge og de pårørende virkelig flot. Netop taget i betragtning at det kan virke meget voldsomt og upersonligt, når man som syg midt i panikken bliver iført mundbind, og vi også er dækket godt til.

Jeg har selv kone, tre børn og bedsteforældre, så jeg vil også gerne passe på mig selv. Jeg har derfor fulgt alle regler, og jeg vil gerne rose vores firma Ambulance Syd særligt meget. De været virkelig gode til at lave løbende information, så vi hele tiden har vidst hvad der gjaldt af retningslinjer.”
 

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne

Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF).

Kommentarer