Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fik du ikke set Årets Pressefoto?

Her kan du se eller gense kåringen af Årets Pressefoto 2021, som blev uddelt fredag den 4. marts 2021 i Den Sorte Diamant.

ÅP 2021

Sigrid Nygaard/Dagbladet Information/ Årets Pressefoto 2021.

Årets Pressefoto og Årets Danske Hverdagsbillede

Sigrid Nygaard, Dagbladet Information

Martin og Nicolai Køster Rimvall har hentet deres søn Storm i Colombia – fem år efter at de traf beslutningen om at få et barn med hjælp fra en rugemor. Stadig flere barnløse par stifter familie ved hjælp af surrogatmødre. Men kommercielt rugemoderskab er ulovligt i Danmark, så parrene må bruge udenlandske bureauer. 

Dommerne: »Billedet er et, man kan diskutere nu og i lang tid. Alle vil have deres egen grund til at stoppe op og betragte det, og alle vil kunne tilgå det og skabe deres egen fortolkning – uanset baggrund og holdning. Fotografiet råber ikke i sin form, men vil os meget i sin ualmindelige almindelighed, og derfor er det både forventeligt og overraskende på samme tid. For det er privat og intimt, men også debatskabende, og så er det ikke mindst fyldt med den kærlighed, som flyder i en cirkel gennem berøringerne.

Dermed rummer det både det tætte rum, kærligheden og overraskelsen i det manglende element: fødselsmoderen. Denne drejning fanger vores opmærksomhed, for vi kender scenen fra vores egen hverdag, men her er der så en yderligere historie. Og det er virkelig dejligt, at det føles så almindeligt«.

Se alle billeder i Årets Pressefoto 2021 


Se hele showet her eller på videoen herunder:

Kommentarer