Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fald i antallet af manipulerede billeder

World Press Photos nye regler virker åbenbart

Sidste år var der en del blæst omkring World Press Photo. Det skyldtes primært at en fotograf havde opstillet nogle billeder, der i første omgang vandt og siden blev diskvalificeret. Dog besluttede organisationen bag konkurrencen, at der skulle skabes et regelsæt for de fremtidige konkurrencer, der definerede hvad der er tilladt i efterbehandlingen af et billede. Det viste sig nemlig også, at 20% af billederne i finalerunden havde fået en "hård" efterbehandling.

Et lille fald
Efter afgørelsen af årets konkurrence har WPPs leder, Lars Boering, fortalt til Time at 16% af finalerundens 174 billeder blev pillet fra. 7 af billederne var der blevet klonet i og 22 havde fået en for ekstrem efterbehandling. Fotografer, hvis billeder når finalerunden, bliver bedt om at sende deres RAW-filer ind.


Forkerte version
Når vi konfronterede fotograferne med, at deres billeder var manipulerede, sagde en del af dem, at de havde sendt den forkerte version ind", siger Lars Boering. Han mener det er en voldsom fejl, men indrømmer samtidig, at billeder bliver brugt i sammenhænge, hvor manipulation ikke betyder så meget.

Med og uden farver
Lars Boering undrer sig over at så mange billeder bliver sendt ind i s/h. De er som regel alle optaget i farver. Som et eksempel nævner han Francisco Zizolas billeder, der fik en andenpris ved WPP i s/h og en trediepris ved POY i farver.

Kommentarer