Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Faglitteratur for fotojournalister/VJ´s

Jeg vil egentlig gerne læse flere fagbøger, som er relevante for min virksomhed. Måske er jeg ikke den eneste. Derfor kommer her to anbefalinger...

faglitteratur

Angelina Owino

Bird by Bird af Anne Lamott

Bogen var en del af pensum, da jeg læste til fotojournalist på University of Missouri, USA. Den handler om at tage en ting af gangen og er forfatterens egen guide til at skrive. Det er den kreative proces, som er i fokus.

I starten synes jeg ikke, det var så relevant at læse om en forfatter, som kunne opleve skriveblokering. Jo længere jeg kom i bogen, jo mere forstod jeg, hvorfor den var en del af pensum. Bogen er relevant for mange forskellige kreative brancher og er nok den eneste bog, som jeg jævnligt har anbefalet folk at læse.

Dramaturgi med Mogens Rukov af Elsebeth Nielsen og Mogens Rukov

Mogens Rukov. Det navn dukker ofte op i filmbranchen. Mogens var leder af manuskriptlinjen på Den Danske Filmskole fra 1986-2008. Har man ikke haft ham som underviser, er det desværre for sent. Han døde i 2015. Han er kendt for hans måde at tænke dramaturgi på og var inspirator for Dogme 95. På baggrund af Elsebeth Nielsen noter fra hans undervisning, har de to skrevet en bog sammen. Det er konkrete noter, som Mogens uddyber. Bogen er fuld af guldkorn såsom;

”Alle mennesker/karakterer har deres eget liv. Dvs. deres egen vilje, lyst, plan. Altså også bipersoner. Modstanden er, at viljerne krydses”.

Kommentarer