Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Faglig kommentar:

Godt nytår – og det må da blive bedre ...

PF logo

PF

OPDATERET: De fleste af os bruger vel årsskiftet til at tænke lidt tilbage og også til at tænke frem på det kommende år og nye tider.

Ofte giver tilbageblikket anledning til at kunne glædes over gode stunder og de har da bestemt været der, men det er ikke – og skal bestemt heller ikke være det – nogen hemmelighed, at jeg synes 2019 også har været et barskt år med endnu en runde fyringsrunder i medierne, som har ramt mange kolleger endog meget voldsomt. Det er trist, når mange gode kolleger mister deres faste job og skal kigge ind i det nye år med en stor usikkerhed om fremtiden. Nogle kolleger får tilbudt freelance-job i stedet for deres faste job og er på ofte dårlige vilkår.

Mange freelance kolleger bliver dagligt mødt med forringede vilkår og det kan opfattes som om, at der er gået mode i, at forringe arbejdsforholdene på visuelle indholdsleverandører.

Ritzau Scanpix kom som bekendt med nye kontrakter, som fjernede provision af alt videresalg – et meget drastisk tiltag fra landets nationale nyhedsbureau og mange kolleger har med rette kritiseret det ensidige udspil, som desværre ikke var til forhandling. Det synes jeg ikke klæder et nationalt bureau, der dybest set har monopol på den fotojournalistiske nyhedsformidling. Der er blevet varslet nye kontrakter og vi håber de bliver bedre end de tidligere, men endnu ved vi ikke noget.

Vores kollega Morten Brandborg blev ved Østre Landsret dømt for ikke at have fulgt redningsfolk anvisninger under et arbejde på Bornholm. Heldigvis blev han ikke dømt for at genere redningsarbejdet, men alene tiltalen om det og kravet om et halvt års fængsel er på alle måder helt galt. Brandborg blev i byretten totalt frikendt, men altså dømt for lidt af den oprindelige tiltale i landsretten. Morten Brandborg idømmes en bøde på 3000,00 kr.

En anden tradition omkring årsskiftet er naturligvis Årets Pressefoto. I sidste uge var dommerne på hårdt arbejde med at bedømme fotografier, tv- og webproduktioner og det var spændende og såmænd også svært for dommerne.

Listen med de nominerede er sendt ud og den endelige spænding bliver udløst den 6. Marts kl. 13.00 i Dronningesalen på Det Kongelige Bibliotek i København.

Noget så sjældent som et stillingsopslag med en nyoprettet stilling på Berlingske så vi ved årsskiftet og lad det blive håbet for det nye årti.

Godt nytår

Lars Lindskov

Kommentarer