Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Faglig kommentar

Ny forbundsledelse i DJ.

Foto: Lars Lindskov

Lars Lindskov Tine Johansen er ny formand og Jakob Ponsgaard er ny næstformand i DJ

Som det vist efterhånden er alle bekendt trak DJ´s formand Lars Werge sig i sommer og det har meget naturligt skabt meget turbulens. Baggrunden var, at hovedbestyrelsen havde lavet en fratrædelsesaftale med Journalistens chefredaktør Øjvind Hesselager og den efterfølgende kommunikation, udmeldinger og debat gjorde, at Werge valgte at trække sig med den begrundelse, at han ikke følte, at han havde HB´s opbakning længere. Det er dybt beklageligt og i et forbund, der går ind for så meget åbenhed som muligt står mange af DJ´s medlemmer tilbage med undren – hvad f……. skete der i virkeligheden?

Måske får vi aldrig svaret, men omvendt kan vandrør jo bruges til andet end at transportere vand, så det kan være der kommer mere frem i løbet af efteråret – kort sagt ”rygterne på vandrørene” kan måske skabe lidt klarhed.

Hovedbestyrelsen udpegede ny næstformand på et møde den 29. August. Ved mødets start var der tre kandidater Maj Munk, Bo Ponsgaard og Freja Wedenborg og da valghandlingen skulle foregå trak Freja Wedenborg sig overraskende sig og Ponsgaard blev valgt med stemmerne 12-3. Ponsgaard opstillede til HB på delegeretmødet i april på 2.dagen, hvor det normale er, at folk melder deres kandidatur i god tid, så det må siges, at være en hurtig faglig karriere.

Senest er den nyansatte direktør Elisabeth Geday blevet fyret af hovedbestyrelsen efter 3 måneders ansættelse, så uroen er åbenbart ikke overstået endnu

Jeg tror, at mange medlemmer i hele DJ er spændte på fremtiden, men jeg håber DJ kan stå sammen og få fokus på medlemmernes arbejdsliv. På HB mødet var der store diskussioner om mulighederne for nye konstitueringer af diverse udvalg incl. forretningsudvalget – for en ”erfaringsramt” person som mig oplevede jeg det som alt for stor fokus på det interne frem for målet for at arbejde for medlemmerne, men omvendt kan det bestemt også tages som udtryk for engagement for netop medlemmerne.

I skrivende stund kan man se til England og undre sig over deres debatform, når de står over for så store forandringer – omvendt står de jo sammen, når det virkelig gælder – ellers havde de ikke vundet 2 verdenskrige. Uden sammenligning i øvrigt er håbet, at HB kan stå sammen og have et fortsat fokus på medlemmernes arbejdsliv.

Det har vi bestemt i PF – der sker masser af ting for tiden og vi mærker tydeligt sommerferien er forbi. Masser af daglig vejledning og det er tydeligt freelance-markedet er presset. Vi får henvendelser fra kolleger, der næsten ikke tør fortælle, hvad de bliver tilbudt af honorar og vilkår. Vi prøver at vejlede efter bedste evne, men det skal siges, at nogle af den tilbudte vilkår ganske enkelt er for dårlige og der er grænser for, hvor lavt man skal gå. Husk at hvis freelancerne er for billige mister de fastansatte deres job – og der bliver flere freelancere…..

Vi har generalforsamling den 18. november og efterfølgende den traditionsrige PF Konference, der slutter den 19. november  kl. 16.00. Det hele foregår på Hotel Nyborg Strand.

Arbejdet med Årets Pressefoto er også godt i gang og åbningen bliver den 6. marts kl. 13.00 på Det Kongelige Bibliotek, København – og vi kan godt røbe, at det atter bliver en ny udstillingsform.

Faglig hilsen

Lars Lindskov

 

 

 

 

Kommentarer