Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fagbevægelsens Presse takker nej til Uber-løsning

Det var en vildledning da avisen.dk, i dag efterlyser billeder og videoer igennem billedtjenesten Byrd

Byrd

Affotografering af nyhedsbrev. Sådan så forsiden på Byrds nyhedsbrev ud i dag, men heldigvis var det en misforståelse at Avisen.dk efterlyste billeder og video.

”Demonstration: Over hele landet er der demonstrationer for en ny overenskomstaftale. Vi leder efter billeder og videoer!” Sådan skiver Avisen.dk i et opslag på billedtjenesten Byrd.

Tjenesten der er en skarp konkurrent til landets mange pressefotografer, fungerer på en APP, hvor folk kan tilbyde billeder til salg til medier. Men medier kan også selv efterspørge billeder, til en pris der ikke kan sammenlignes med den anstændige løn som man normalt betaler en professionelle fotografer.

”Det er mediernes svar på Uber” siger Pressefotografforbundets formand Lars Lindskov, og tilføjer ”Jeg var rystet ved tanken om at Avisen.dk nu vil bruge den vej til at skaffe sig billige billeder uden om de professionelle fotografer, men heldigvis var det en fejl”.

Avisen.dks Kommerciel udviklingschef Jesper Berg, er glad for henvendelsen fra Pressefotografforbundet ”Vi var ikke tilstrækkeligt opmærksomme på de udfordringer, der kan være ved anvendelsen af Byrds fotos. Vi har derfor fået annulleret den test, vi ellers havde sat i gang. Byrd har bekræftet at testen er annulleret.”

Læs også: Foto-formand: Ny app er Uber for fotojournalistik...

Læs også: Kan man tjene penge på ”fotojournalistikkens Uber”?

Kommentarer