Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fællessang i Kertemindegården på Østerbro i København

Corona & Danskerne: Rémi Guastavino og Karen Duelund Guastavino bor med deres to børn Elodie på 5 år og Agnes på 8 år i en fjerdesals lejlighed på Østerbro i København.
I deres fælles karré, Kertemindegården, har de taget initiativ til fællessang fra altanerne, hvilket begyndte så småt den 16. marts.

Foto: Jens Panduro

Jens Panduro

Initiativet med fællessang fra altanerne udsprang i første omgang fra Italien, hvor nogle virale videoer med glade italienere, der sang og spillede med hinanden fra altan til altan henover de tomme gader, blev delt.

”Det var utrolig smukt og inspirerende at opleve sådan et livligt fællesskab i en krisetid, hvor Italien var særligt hårdt ramt,” siger Karen.

I de første dage efter at Danmark lukkede ned, blev der dannet en event på Facebook af skuespiller Rasmus Hammerich med en opfordring til, at mødes på altanerne hver aften kl. 19 for at klappe og synge for dem, der er alene hjemme, eller dem der arbejder for at holde systemet i gang. 

”Denne idé greb vi, og i første omgang stod vi alene og sang ud mod Østerbrogade,” fortæller Karen og fortsætter: 

”Vi fandt dog ud af, at nogle andre beboere fra vores gård også sang, så aftenen efter sang vi sammen med dem ud mod gården, og langsomt kom flere beboere i Kertemindegården til. 

Efter en uges tid oprettede jeg en facebookgruppe, hvor vi sammen kommunikerer om aftenens fællessang.”

Både Karen og de andre beboere kommer med forslag til sange, og udover Karen og Remi, har flere andre beboere også stået for musikken og sunget for til aftenernes sange.

Karen mener, at musik og sang er en fantastisk form for fællesskab, som giver en utrolig glæde og sammenhold. 

Som professionel musiker og sanger er det for hende en helt naturlig del af hende og familiens liv og dagligdag.
 
”Muligheden for at dele denne glæde med vores naboer og derved føle en samhørighed i en isoleret tid er utrolig givende og en kæmpe gave at tage med os videre,” fortæller hun.
”For vores børn har det også været enormt positivt med et tættere bånd til vores naboer og at have et fast mødested hver aften med sang og musik.”

Rémi er specialist i akustik for firmaet Brüel & Kjaer og arbejder i øjeblikket hjemmefra. 
Som musiker, sanger og komponist arbejder Karen også hjemmefra i disse uger, mens hun passer og hjemmeunderviser parrets piger. 

”De hygger sig rigtig godt med hinanden, så når vi skal forberede os på aftenens fællessang, leger de sammen og kommer og synger med os”, fortæller Karen Duelund Guastavino.
 

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne

Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF).

Kommentarer