Gå til hovedindhold
Bliv medlem

En praktikant fra Syrien

JydskeVestkysten har haft en anderledes fotograf

Til fagbladet Journalisten fortæller Husam Ejle, at det første han pakkede var sit kamera. Derefter tog han og familien flugten fra det borgerkrigshærgede land. Ud over landet og bolig forlod Husam også et job som layoutchef på en avis i Aleppo. Familien endte på et asylcenter i Løgumkloster. Der fortsatte Husam med at fotografere og lægge billederne på Facebook.

Fire reportager
Det var den side, der gjorde en journalist opmærksom på ham. Først spurgte fotochef Ulrik Pedersen om de måtte bruge nogle af syrerens billeder i avisen. Siden tilbød Ulrik ham at komme i praktik. Det har han været siden 1. februar. I påsken bragte Jydske/Vestkysten fire reportager fra Sønderjylland, som Husam Ejle ar lavet.

Tættere på
Ulrik Pedersen har været glad for samarbejdet, der har været problemfrit fordi billeder er et internationalt sprog. Samtidig glæder fotochefen sig til den sidste reportage den syriske fotograf skal lave. Det bliver om asylcenteret set indefra. "Han taler sproget og har derfor mulighed for at komme meget tættere på."

Kommentarer