Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DR brugte dronevideo uden samtykke - nu kræves der 200.000

I TV Avisen i december måned fløj billedet hen over en Århusiansk kyststrækning på bedste drone vis. Problemet var bare, at videoen er filmet af en 15-årig turist, der ikke har givet DR samtykke til brug af hans video. Nu er hans far rasende, skriver Fagbladet Journalisten.

Mathias Kvakkestad fra Norge besøgte sin famillie omkring Århus da han fløj en tur med sin drone og optog det materiale der senere viste sig at blive brugt både i TV avisen og som et stillbillede i en artikel i form af et screendump mellem jul og nytår.

Familien til den 15-årige norske dreng genkendte optagelserne i TV Avisen selvom de ikke var krediteret med navn. DR har heller ikke spurgt om lov til at bruge optagelserne som Mathias Kvakkestad havde lagt på sin profil på Youtube.

Faderen har nu stillet et krav til DR på 200.000 danske kroner og udtaler til Journalisten at beløbet er i den størrelse fordi man som stor organisation ikke kan tillade sig at stjæle materiale fra mindreårige, udtaler han til Fagbladet Journalisten.

Læs mere om sagen i denne artikel på Journalisten.

Kommentarer