Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Dommerdage lige på trapperne

Endelig! Efter måneders ørkenvandring gennem vintervejr og restriktioner er det omsider blevet tid til, at dommerdagene i Årets Pressefoto kan afvikles.

Klar til ÅP

Robert Wengler Niels Meilvang og Michael Bager gør klar til at dommerne rykker ind i morgen.

Fredag d. 19. og lørdag d. 20. marts mødes dommerne i København i hver deres lille boble for at bedømme det indsendte materiale.

Forud for dommerdagene ligger som altid stort stykke arbejde og venter. Hvert år sidder et teknisk team og tjekker billedesystemet, computere, programmer, sætter projektor og skærm op. Lokalerne mørklægges og skærmene kalibrereres.

Herefter starter en gennemgang af det samlede materiale for at tjekke, at billeder og videoer er oploadet korrekt, at der ikke fremgår bylines og at alt ligger de rigtige steder. Kort sagt skal dommerne kunne møde ind til lokaler, hvor alt er klargjort til to intense dage.

Same procedure as never before

Normalt vil vi være en hel masse mennesker i og omkring bestyrelsen, der på skift gør en indsats for at dommerdagene forløber helt efter planen. Normalt vil vi spise en dommermiddag om aftenen sammen, drikke et glas champagne når den sidste kategori er lukket, være trætte sammen mens vi rydder op og være fælles om en stor oplevelse.

I år er det anderledes.

Grundet forsamlingsforbuddet har vi skåret bemanding, inkl. antallet af dommere, ned til et absolut minimum. Vi må ikke vandre ind og ud af hinandens rum for lige at give en besked, vi må ikke spise sammen eller mødes i køkkenet til en kop kaffe. Vi holder vores bobler på fem personer fra start til slut og møder op med negativ Covid19-test når dommerarbejdet starter.

Heldigvis står verden stadig på trods af adskillige benspænd i denne proces. Vi glæder os simpelthen sådan til at komme i gang og ikke mindst til, henover de næste par dage, at kunne sætte navne på de nominerede. Det forventes, at der er hvid røg i løbet af lørdag aften.

 

Kommentarer