Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Dit navn er dit varemærke

Fotograf vinder ophavsretssag med hjælp fra DJ

Fotografen Neel Munthe-Brun blev spurgt af et større dansk forlag, om de måtte bruge nogle af hendes billeder til en bog. Hun sagde ja og satte prisen lavt fordi det ville være god reklame for hende. Da bogen udkom var hendes navn stavet forkert og forlaget havde brugt to billeder mere end aftalt. De havde desuden brugt et af hendes billeder i deres pressekit uden aftale. Det fortæller DJ på hjemmesiden.

Ind med juristerne
Fotografens første henvendelse til forlaget medførte kun et lettere arrogant svar. Forlaget ingorerede stort set hendes krav om erstatning. Da var hun allerede i kontakt med DJ. Neel sendte en mail mere, hvor hun understregede at hun stod fast. Derefter trådte juristerne til. De gjorde hende opmærksom på, at den oprindeligt lave pris kunne få indflydelse på erstatningens størrelse, hvis sagen endte i retten. Den læring tog hun til sig.


Rart med rygdækning
Det endte med en erstatning, der dog ikke var så stor som fotografens oprindelige krav, men betydeligt større end den smule forlaget i begyndelsen tilbød hende. Neel er glad for at vide at hun har DJs jurister i ryggen.

Kommentarer