Gå til hovedindhold
Bliv medlem

"Det skal bare være rigtig, rigtig godt"

Mød dommer i foto til Årets Pressefoto 2021 - Kasper Løftgaard.

kasper

Nicky Bonne Kasper Løftgaard dommer i Årets Pressefoto 2021.

Blå bog

Navn: Kasper Løftgaard
Stilling: Fotojournalist
Hvor længe har du været i faget? (Hvornår blev du uddannet): 2015
Arbejdsplads: Selvstændig

Hvad tænkte du, da du blev spurgt om du ville være dommer til Årets Pressefoto?

Jeg tænkte, at det var en meget stor ære, at få lov til, for sådan en grønskolling som mig. Og så begyndte jeg at glæde mig til at sidde i det mørke lokale, og bare blive bombarderet med fotografi i to dage. 

Hvad vil du have fokus på, når du skal bedømme i år?

Sidste år var jeg meget kritisk overfor flere af dommerne, inden konkurrence overhovedet var begyndt, fordi jeg syntes de havde besluttet sig for, hvad de ville have til at vinde, inden de havde set det første billede.

Så jeg vil forsøge at leve op til min egen kritik, og gå så åbent ind i billederne, som jeg overhovedet kan. Jeg bilder mig selv ind, at jeg har en rimelig bred smag, og at nærmest alle genrer og stilarter har en chance i min bog, så længe fotografierne vil mig noget. Det kan vise sig at være ren indbildning, men jeg må jo starte ud som idealist, og så lade virkeligheden banke mig på plads.

Hvad synes du om niveauet ved Årets Pressefoto/Tv-Video-Web, igennem de sidste år?

Jeg synes altid niveauet er højt, især til Årets Pressefoto. TV/Video/Web har været langt mere svingende, og kan ikke holde samme internationale niveau som still-kategorierne kan. Derfor er det måske også heldigt nok at jeg sidder i still-kategorien. Men på still-fronten er det fantastisk at se, hvor mange forskellige typer fotografi der bliver sendt ind - og at niveauet holdes på mange fronter.

Hvad vil du kigge efter, når du skal finde en vinder?

Det skal bare være rigtig, rigtig godt. Både fotografiet og fotografen skal ville mig noget som beskuer.


 

Kommentarer