Gå til hovedindhold
Bliv medlem

DET NØDVENDIGE FOTOGRAFI

Boganmeldelse: DET NØDVENDIGE FOTOGRAFI er en vigtig bog for alle Fotografer, Pressefotografer/Billedjournalister!

Foto: forside

Forlaget Ajour

Bogen giver en forståelig forklaring af det professionelle fotografi.

Fotografiet skal formidle kommunikation, det er der vist ingen tvivl om når Søren Pagter som har være leder på  Fotojournalistuddannelsen i snart 20 år, skriver en bog med titlen ”Det nødvendige fotografi”. En meget grundig og tankevækkende gennemgang af det fotografiske sprog og hvordan de visuelle virkemidler kan vises og forstås af modtageren.

Lige når man åbner bogen tænker man at det var dog ikke mange billeder i en bog om fotografi, men efter at have læst bogen syntes man næsten at der er for mange billeder, for Søren Pagter skriver i billeder – og bogen omfatter det hele. En altomfattende gennemgang af faldgruber, kritik og løsninger, med så stor grundighed at det eneste han ønsker at afskaffe er katogorien ”Feature”.

Søren Pagter gennemgår grundigt alt inden for moderne billedjournalistik, og enhver type fotograf vil have gavn af bogen som skærper den fotografiske opmærksomhed.

Pagter bruger kun de internationale referencer præcist dér hvor det er nødvendigt.

Bogen er heldigvis ikke om teknik, selv om der er en basal gennemgang af nogle tekniske grundbetingelser.

Selv med mange år på bagen i den fotografiske metiér skal man være lavet af granit for ikke at få gavn af de fine indput fra denne bog og læseren husker efterfølgende de mange grunde for at lave en god fotografisk reportage.

Søren Pagter har fornuftigt sparret med Ajours forlagschef Teddy Petersen, hvis hjælp til teksternes klarhed og forståelse gør at ikke et eneste afsnit er for langt eller for kort, hvilket gør Pagters meget store arbejde let at læse.

Bogen har et dejligt format og er let at tage med på rejse eller i fototasken. Gid de fleste bøger havde dette format!. Godt lay-out og god moderne typografi giver bogen et aktuelt indtryk.

Fotografiet er et internationalt sprog og det viser denne uundværlige bog bestemt også, så er den allerede er oversat til engelsk.

Søren Pagter skriver så subjektivt at han er objektiv på fotografiets vegne.

Forlaget Ajour på:

https://ajour.dmjx.dk/shop/frontpage.html


Kr. 248.- plus. forsendelse

Kommentarer