Dem bag kameraet
Det er ikke kun de kendte korrespondenter der er i marken
Fagbladet Journalisten har talt med fire af dem, der er med når kendte danske TV-korrespondenter dækker krige og katastrofe. De tre af dem er fotografer. Fælles for dem er, at de har det fint med at være bag kameraet og ikke være kendte.
Tæt på
Betina Johnbeck har rejst sammen med Michael S. Lund og Puk Damsgård i Syrien flere gange. Sjette gang var det ved at gå galt. Betina og Puk nåede at søge dækning bag en mur da en bombe faldt tæt på dem. Trykbølgen kunne mærkes på ryggen. Senere blev hende og Puk truet på livet. Det tog tilsammen hårdt på Betina, der havde svært ved at komme i gang igen. En ny tur til Syrien og senere det meste af et år i Ukraine var så
belastende, at hun holdt pause i et år. I dag laver Betina indlandsstof for TV-Avisen.
Tager slagene
Anders Bach har været på ture sammen med Rasmus Tantholdt, han ikke ville have foretaget sammen med nogen anden. De kender hinanden så godt, at de begge ved hvor den andens grænse for fare går. Anders kan ikke bare gemme kameraet væk og derfor er det tit ham, der tager slagene, når folk bliver vrede. Da TV2 lavede serien om korrespondenterne, vidste de lige pludselig nede i hans børns børnehave hvad han arbejdede med. Det brød Anders sig ikke om, fordi han blev konfronteret med sin egen angst.
Stolt
Maria Andersen Klareskov blev stolt da Puk damsgård fik Cavlingprisen. En af grundene til prisen var nemlig et indslag som Maria havde fotograferet. Hun har det fint med, at folk ikke tænker over, at der rent faktisk altid står en fotograf foran korrespondenten. "Fred være med det. Så længe jeg formår at fortælle historien på en visuelt stærk måde, så er jeg glad. Men selvfølgelig betyder det noget, at Puk nævnte mig da hun fik prisen."
Kommentarer