Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Dansker hjælper til ved World Press Photo

Fotojournalist og Multimedia producer Henrik Kastenskov fra Bombay Flying Club er udvalgt til at være tovholder for juryen i World Press Photo’s Digital Storytelling Contest i Amsterdam midt i februar.

Foto: Poul Madsen/BFC

Poul Madsen/BFC

-“Min rolle som uafhængig af World Press Photo organisationen er, at bistå den udpegede jury i deres arbejde med at vælge vinderne i de tre kategorier”, fortæller Henrik Kastenskov,

Han skal være i den hollanske hovedstad i fem dage. World Press Photo har lejlighedsvis brugt ham som konsulent i forbindelse med deres Digital Storytelling Contest. Første gang i 2012, hvor han sad med i et rådgivningspanel omkring web dokumentar og senest i 2016, hvor han var en del af multimedie juryen, ligesom han også har givet online seminarer som en del af WPP’s uddannelsesindsats.

-“Jeg er enormt spændt på at se, hvor langt (eller hvor lidt?) web dokumentaren har udviklet sig siden sidste år. Der har de sidste par år været tendenser, der peger i retning af et stærkere format. Jeg spændt på om det brager igennem i år for alvor”, fortæller han.

Fra World Press Photo’s side er der lagt vægt på Henriks tidligere jury arbejde, kendskab til formatet gennem arbejdet i Bombay Flying Club siden 2006, samt hans 10 års erfaring med at undervise i web dokumentar.

- “De kendte mig i forvejen som sagt, og derudover så anbefalede Jon Peter Evensen fra den norske fotouddannelse mig konkret”, og fortsætter -“Det er jo et fedt klap på skuldrene, og en anerkendelse  af en indsats, der er lagt over mange år. Så det betyder bestemt noget på et personligt plan at blive valgt til denne tjans”.

-“Professionelt er jeg stadig skeptisk, fordi mediebranchen generelt er enormt langsom til at tage imod det her format. Samme skepsis, der også gør, at jeg er ret spændt på at se de indstillede 25 produktioner i hver af de tre kategorier". Og - fortæller han videre  -"som mangeårig forkæmper for web dokumentaren er det sgu vigtigt for mig, at få mulighed for at være med til at præge udviklingen. Også selvom jeg som tovholder og sekretær ikke har stemmeret i år.”

World Press Photo’s gør i år et ekstra arbejde for at promovere formatet ved at skabe to nye priser udover kategorivinderne. Du kan læse om det her:

Kommentarer