Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Dansk fotojournalist vinder ved Sony World Award

Sony World Photography Awards 2016 er lige blevet afholdt, og i år bød den verdensomspændende
konkurrence på en dansk vinder: Nikolai Linares løb med førstepladsen i den professionelle kategori
sport.

Det er serien "Næstbedst" som også gav Nikolai Linares en nominering i Sport Feature i dette års udgave af Årets Pressefoto., der har vundet i London i denne uge.
Serien portrætterer sølvmedaljevindere der lige har tabt en kamp. Billederne er taget just efter de er blevet udnævnt som tabere i finalen til de sjællandske boksemesterskaber i København, Marts 2015.

Nikolai Linares udtaler følgende til SWPA i forbindelse med kåringen som vinder: ‟Jeg er utrolig glad og beæret over at have vundet sportskategorien ved Sony World Photography Awards. Jeg håber, at min fotoserie vil få folk til at tænke på, at for at blive nummer et, er der også nogen, der skal blive nummer to. Og de folk skal også have respekt, da de oftest har arbejdet ligeså hårdt som vinderne. Men nogle gange er det små faktorer, der afgør
hvem, der er bedst lige den dag. En anden dag kunne tingene måske se anderledes ud.”


Andenpladsen tilhører også en dansker
Nikolai Linares var ikke den eneste dansker der vandt en pris, Jens Juul løb med andenpladsen i selv samme kategori. Det gjorde han med serien "Little Fighters" der viser en række unge gymnaster fra København der træner med intensitet og passion.
Sony World Photography Awards, grundlagt af World Photography Organisation, kårer hvert år verdens bedste fotografier. Det er niende gang at prisen uddeles og med 230.103 bidrag fra 186 lande slog dette år alle tidligere rekorder. De resterende vindere kan ses her.

Kommentarer