Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Dansk fotojournalist blandt de nominerede til World Press Photo

Seks fotografer fra hele verden er nomineret til at løbe med prisen for verdens bedste pressefoto, og i år er der et dansk navn på listen.

Mads Nissen

Mads Nissen/Politiken/Panos Pictures The First Embrace' er verdens bedste pressefoto.

I dag blev listen med de nominerede fotografer til World Press Photo offentliggjort. Blandt navnene er PF-medlem Mads Nissen, der til daglig er ansat på Politiken.

Billedet “The First Embrace” er taget på et plejehjem i Brasilien, hvor der var sat krammegardiner op, på en eftermiddag hvor solen og omgivelserne gik op i en højere enhed. 85-årige Rosa Luzia Lunardi, får et kram af Adriana Silva da Costa Souza. Det første kram Rosa har fået i fem måneder. 

“Det er bare helt vildt! Jeg er mega glad, for mig er World Press Photo helt speciel - det er den allerstørste pris, jeg er helt målløs og overrasket over, at mit billede er det eneste Covid-billede, der er med.”

Mads Nissen

For Mads Nissen viser billedet den dybe dybe glæde, kærligheden og den menneskelige længsel. Billedet fortæller noget smukt, positivt og håbefuldt, men på en trist og tragisk baggrund.

“Jeg håber, billedet bliver modtaget som en støtte til folk. Hold ud, hold sammen og pas på hinanden. Samtidig er der også en alvor i det, og det sender en hård kritik til politikerne i de lande, der ikke lytter til sundhedmyndighederne og bevidst svigter folket,” fortæller Mads Nissen.

Det er anden gang Mads Nissens billeder bliver nomineret til den fornemme pris “World Press Photo of the Year”. Sidste gang vandt han. Det var i 2015 med et billede af to russiske homoseksuelle.

Du kan se de andre nominerede og billederne her. 

Kommentarer