Gå til hovedindhold
Bliv medlem

CWDF-prisen uddelt til Duckrabbit

Det er i år første gang at Crossover Webdocumentary Festival prisen bliver udgivet - og vinderen er netop blevet kåret.

Lørdag aften i Vejle blev hovedprisen på 15.000 euro uddelt til den bedste web dokumentar som slut på fire dages international festival. Mere end 70 bidrag fra hele verden er blevet sendt ind til konkurrencen og dommerne kom sent fredag til enighed. 

Duckrabbit

Johnny Frederiksen Prisen blev modtaget af Duckrabbit grundlæggeren Benjamin Chesterton der har deltaget i produktionen af filmen.

Vinderen blev Chris Keenan fra Duckrabbit med filmen "Payback". Dokumentaren omhandler en muslimsk mand af tyrkisk afstamning der er opvokset i England og hans historie ind i radikalisering og extremisme. Og det at blive ekskluderet fra et samfund der har været hele ens liv længe når man opdager, at man ikke passer ind. 

Filmen kan ses her.
 

The MSF Humanitarian Award
Læger uden grænser uddelte også en pris ved festivalen: The MSF Humanitarian Award. Prisen går til en webdokumentar der belyser historier om mennesker der er påvirket af krig eller katastrofer. Vinderen modtager 10.000 euro til at sponsorere et web dokumentarisk projekt der passer ind i MSF's kerneværdier. 

Johnny Frederiksen

Johnny Frederiksen

Dette års vinder af MFS's prisen er "Bad Company" af britiske Simon Sharp. Dokumentaren er 9 minutter lang og omhandler en ung fyr fra Nepal som arbejder under kummerlige forhold. Simon blev fanget via en Skype samtale og var tydeligt meget glad for prisen.

Selve filmen kan ses her.

Kommentarer