Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Corona-sol

Corona & Danskerne:En tankemæssig kobling mellem en Halo omkring solen, Triers filmværk Melancholia og Coronakrisen.

Foto: Hanne Loop

Hanne Loop

Coronatid i skovens idyl på Bellevuevej i Præstø, hvor naturen folder sig ud på smukkeste vis. Alle farver er ligesom klarere. Himlen mere blå og uden flystriber. Men d. 24 april ses der pludselig en stor ring om solen. 

Den lokker fotograf og kamera ud og indbyder, som en stor badebold, fødder til at lege med.

Midt i begejstret iagttagelse af “Corona-solen” opstår en følelse fra Triers filmværk Melancholia. Som om dette naturfænomen, der i virkeligheden er en Halo, var noget ildevarslende. 

At dette visuelle naturfænomen en ring omkring solen, som en Halo er, der opstår når lys reflekteres og brydes i iskrystaller, kan give dommedagsagtige tanker, viser noget om Corona-tidens konstante underliggende frygt og bekymring.

Det spirende og livgivende forår nydes overalt.  Naturen får plads, om det så er delfiner, der kommer tilbage i Venedigs kanaler, eller andre steder hvor naturen får bedre betingelser under fraværet af den menneskelige indblanding. 

Men midt i alt det spekulerer vi nok alle på, hvad fremtiden bringer, hvor mange der vil dø denne smukke sommer - hvor mange der vil miste sine kære……

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF). #coronaogdanskerne #coronaogdanskerne #pressefotografforbundet #fotograf #pressefotograf #fotojournalist #fotojournalism #corona #danmarklukker

Kommentarer