Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Burger og pommes frites på terrassen

Corona & Danskerne: Grethe Stage på 82 år er pensionist og bor i Nyborg. Hun er også min svigermor og muligvis verdens bedste af slagsen.

Foto: Heidi Lundsgaard

Heidi Lundsgaard

Derfor er det ekstra hyggeligt, at forkæle hende i denne tid, hvor dagene kan blive lidt lange. Min mand, Kurt Stage, og jeg besøger hende på terrassen udendørs, og i går havde vi taget burger og pommes frites med. Vi ved nemlig, at Grethe altid bliver lidt lækkersulten, når der er pommes frites i farvandet. Hun er vant til at være alene, men lige nu kan det hele godt blive lidt for meget. Jeg ringer til hende og min egen mor hver dag, fordi det er rart for dem med en snak, når de kun har deres eget selskab.

”Jeg kan godt få tiden til at gå, for jeg har lidt ting, jeg går og småsysler med. Skufferne rydder jo ikke sig selv op, og tøjet stryger jo heller ikke sig selv. Jeg elsker at se sport i fjernsynet, og så skal jeg også hvile mig ind imellem. 

Det er virkelig dejligt med en opringning fra familien, og der bliver da også ringet til mig hver dag. Det er rart at tale med et andet menneske, så jeg lige som føler, jeg også er lidt med i verden. I dag spiser vi burger og pommes frites på terrassen med afstand selvfølgelig. Det er lækkert med noget andet at spise, end det jeg selv går og roder sammen. 

Jeg nyder også selskabet og snakken. Tænk sig at man skulle sidde i marts og spise udendørs,” siger Grethe med en hovedrysten og  snupper en pommes frites mere.

Læs andre historier her: https://journalistforbundet.dk/pressefotografforbundet/corona-og-danskerne

Send dit bidrag til webmaster@pressefotografforbundet.dk (kun for medlemmer af PF).

Kommentarer