Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Bornholmsk pressefotograf frifundet

Den 64 årige pressefotograf Morten Brandborg, Bornholm er fredag eftermiddag frifundet ved retten i Rønne for tre tiltalepunkter. Kravet fra anklagemyndigheden var fængselsstraf i 6 måneder – et krav PF og DJ har fundet fuldstændigt ude af proportioner. 

Foto: Allan Rieck

Allan Rieck

”Jeg er jublende glad siger Morten Brandborg til PF. Det har været et hårdt pres igennem det seneste år og nu skal jeg hjem og ringe til mine børn!
Naturligvis er jeg også glad på fagets vegne, da det er en principiel afgørelse og vi har fået understreget pressekortet er et arbejdsredskab, der skal respekteres af politiet. Det har været dejligt med hjælpen fra DJ og PF”

Den første anklage lyd på, at Morten Brandborg havde lagt hindringer i vejen for udførelse af de tjenestegørende redningsfolk og politiassistenters arbejde og her blev Brandborg frifundt.

Næste anklage lød på, at Brandborg havde undladt at overholde afspærringer, men retten mente ikke, at der havde været en egentlig afspærring og selv, hvis der havde været en afspærring måtte Brandborg passere, da han var i besiddelse af pressekort.

Den sidste anklage gik på, at Brandborg havde undladt at efterkomme politiets opfordring til at forlade området og her kom retten frem til, at politiet overhovedet ikke skulle have kommet med et påbud.

Episoden skete omkring Nylars på Bornholm den 17. December 2017 omkring midnat.

Dansk Journalistforbund var gået ind i sagen med advokat Tyge Trier.

Kommentarer

Morten Brandborg

fre, 11/23/2018 - 18:12

Jeg sender i dag venlige og taknemmelige tanker til alle jer der støttede mig hele vejen.
særligt til Dansk Journalistforbund, PF, Formand lars Werge, formand lars Lindskov, advokat Anders Sevel Johnsen , DJ og endelig til min forsvarsadvokat, Tyge Trier og hans dygtige folk, der var med hele vejen.

Ole kragekjær madsen

man, 11/26/2018 - 01:23

Jeg er så glad for denne sag er afgjort og stort tillykke til morten og familien ✔️?