Gå til hovedindhold
Bliv medlem

BOOST – Skriv så det virker!

Så er der et nyt skrivekursus i Aarhus. Kurset er målrettet fotografen, som gerne vil lave journalistiske tekster til sine billeder. Fra korte, skarpe billedtekster til fængende artikler i mindre formater.

Foto: Robert Wengler

Robert Wengler

Du lærer at vinkle på skrift. At gøre dit journalistiske sprog præcist og levende. At fastholde din læsers opmærksomhed. Kurset er hands on. Det er tilpasset din virkelighed, og over to dage får du værktøjer, du med det samme kan folde ud på papir og web. 

Kursisterne får indføring i de grundlæggende dele af det journalistiske sprog. Kurset er hands on, og værktøjerne skal hurtigt kunne omsættes til praksis. Hvad enten deltagerne har skrevet før eller ej, er målet, at de får et kvalificeret løft, så de bliver i stand til at skrive korte eller lidt længere historier i et journalistisk sprog, der tænder læseren.

Varighed: 2 undervisningsdage.

Kursisterne laver efter første modul en hjemmeopgave. Alle får en grundig skriftlig og konstruktiv feedback på deres opgaver.

Sådan er kurset opbygget:

1. dag:

Vinkling – sproglige virkemidler – observation – den gode tekst.

Målet er, at du lærer:

- at vinkle en historie og fastholde vinklen i tekst og billeder.

- at strukturere din tekst og skyde den af i et korrekt, klart og fængende journalistisk sprog.

- at udnytte de afgørende forskelle mellem fotografi og tekst.

- at fokusere dine fotos og løfte din billedreportage med markante tekster.

- at bruge observation som metode og træne de byggesten, der indgår i reportage. 

Hjemmeopgave: 

Du afleverer en opgave baseret på dine ønsker og behov. Du får en grundig skriftlig, konkret og konstruktiv feedback på din opgave.

2. dag:

Vi arbejder med det journalistiske sprog. Ser på aktivt og passivt sprog og variation af sætningslængder. Træner blikket for det konkrete sprog, for sproglig variation, læsergaver og luger ud i klicheer.

Gennem øvelser afklarer vi, hvornår en tekst begejstrer læseren, og hvornår den bare keder. 

Ideudvikling: Sammen kvalificerer vi din ide, så du kan gå hjem og realisere den. Målet er, at du kan veksle nye kompetencer direkte til salg af foto og tekst til print og net.

Om kursuslederen:

Michael Holbek er uddannet journalist fra DJH i 1991. Har arbejdet for Ekstra Bladet, Urban, DR og Journalisten og skrevet til mange typer magasiner og blade. Han har skrevet 15 bøger, bl.a. biografier, senest om Linse Kessler, og journalistiske bøger om fx bandekrigen i Danmark. Han har været selvstændig siden 2005 og har praktiseret journalistik inden for alle genrer og lavet tekster til print og web, samt speaks til radio og video. Siden 2011 tilknyttet underviser for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i offentlige og private virksomheder, og han har tidligere lavet Boost-skrivekurser i PF-regi og for Freelancegruppen i DJ. 

---------

BOOST: For dette Boost kursus er der no-show-fee på 200,- dkr.

Dato: Kursusdage d. 12/9 og 8/10, kl. 10-16.

Sted: Journalistforbundet, Åboulevarden 31, Aarhus.

Underviser: Journalist Michael Holbek.

Plads til 12 deltagere.

Varighed: 10-16. Der serveres en sandwich.

Boost kursus er kun for medlemmer af Pressefotografforbundet.

Tilmeldingslink: https://www.conferencemanager.dk/PF120919

 

 

Kommentarer