Gå til hovedindhold
Bliv medlem

BLIV NU FÆRDIIIIIIIIIIIIG!

I skrivende stund er alt fortsat i spil i den afgørende fase om, hvem der skal på listen over nominerede til dette års Årets Pressefoto.

aap2017

Robert Wengler Lars Dareberg giver sit besyv med hvilke billeder der skal gå videre.

Formiddagen er gået med at se de sidste kategorier igennem både hos still og tv/web dommerne. I skrivende stund er tv/web forsat i gang med at gennemgå indslag i kategorien Åben Klasse og hos still kæmpes der med at skære ned og vælge fra. 

Det er meget forskelligt, hvordan dommerhold gennem årene har prioriteret at gå til arbejdet. Nogle har været hurtige til at træffe afgørelser, andre har diskuteret til langt ud på natten og andre igen har haft svært ved at slippe enkelte billeder og historier. 

I år har begge dommerhold uafhængigt af hinanden valgt ikke at afgøre en eneste kategori på første dommerdag. I begge lokaler synes logikken at være, at det er sundt at sove på dagens oplevelser og møde ind med friske øjne og et hoved, der har haft en tiltrængt pause fra de mange indtryk. 

De mange indslag og billeder har også sat tanker i gang i begge dommerlejre. Bør der være flere eller færre kategorier? Skal man prioritere de begivenheder der satte sit præg på Danmark og verden selvom det visuelle halter, eller skal man prioritere det sublime, der ikke umiddelbart har en stor plads i det store nyhedsflow? Hvad er vigtigt? Hvad har vi set for meget? Hvorfor laver vi stadig materiale efter skabeloner man synes var smarte for ti år siden? Hvad skal pege fremad og inspirere?

Hvad det afgørende argument i hver enkelt kategori bliver, ved kun dommerne. 

Vi andre må ruste os med tålmodighed lidt endnu.

 

Her er de nominerede til Årets Pressefoto 2017...

aap2017

Robert Wengler Dommerne igang med de svære beslutninger.

Kommentarer